6 dolog, amit már most tudunk a Die Hard 6-ról

Bruce Willis is szerepel majd benne, de a film nagy része 1979-ben fog játszódni.

Nemrég volt 30 éves a Die Hard, épp itt van tehát az ideje összeszedni, mit lehet tudni a széria következő, hatodik részéről, ami jelenleg Die Hard: Year One címmel van az előkészítési fázisában.

SlashFilm és a Geektyrant elég szépen összegereblyézett a napokban minden fellelhető infót, íme:

  1. A Die Hard: Year One, ahogy a címe is sugallja, előzményfilm lesz, és azt mutatja be, hogyan lett láncdohányos, morcos zsaru John McClane-ből, a New York-i mintarendőrből 1979-ben. A hangulat olyasmi lenne, mint Frank Millertől a Batman: Year One, ami nagyon jó stílusban mesélt el triviális dolgokat a Denevéremberről úgy, hogy egy két ponton az eredettörténetét is elegánsan megváltoztatta.
  2. Bruce Willis benne lesz a Die Hard 6-ban is, de nem főszereplőként. Viszont személyesen fogja kiválasztani, ki alakíthatja majd a vásznon a '70-es évekbeli, fiatal McClane-t.
  3. John McClane exfelesége, Holly is benne lesz a filmben. Lesz egy napjainkban játszódó reunion jelenete Willisszel, és lesznek flashback jelenetei is, amelyekből valószínűleg kiderül, hogyan ismerkedtek meg McClane-nel.
  4. A rendező ezúttal is Len Wiseman lesz. Ő ugye az Underworld-filmek atyja, de ő forgatta le annak idején Bruce Willis és Timothy Oliphant főszereplésével a 2007-ben sokat szidott Die Hard 4.0 - Legdrágább az életedet is, ami ennyi év távlatából már egy szuper akciófilmnek tűnik a Die Hard 5-höz képest.
  5. Wiseman nem akarja még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy a bevételmaximalizálás jegyében PG13-as kategóriájú filmet forgat a stúdió nyomására.
  6. Nincs kőbe vésett premierdátum, sem forgatási ütemterv, amihez igazodni kellene, Len Wiseman szerint az ilyesmi sosem vezetett eddig jóra.  A Die Hard 4.0 munkálatait ugyanis anno egy félkész forgatókönyvvel kellett elkezdenie, és ez meg is látszott a végeredményen, úgyhogy most nem lesz addig forgatás, amíg nincs rendesen összerakva a forgatókönyv.