6 filmcím, ami gátlástalanul elárulja a film végét

Ha már elolvastad a filmek címét, akkora spoilereket láttál, hogy akár el is mesélhetnék az egész történetet! Na jó, nyilván ez túlzás, de némelyik filmcím tényleg elmondja kerek-perec, hogy végződik a sztori.

Ryan közlegény megmentése

Miről szól: megmentik Ryan közlegényt

A normandiai partraszállásban részt vett veteránok szerint is átélhetően hiteles filmben egy csapatnyi katona a címszereplő eltűnt ejtőernyős után kutatnak, hogy hazavigyék, miután az összes testvére meghalt a háborúban. Steven Spielberg a legjobb formáját hozza, hiszen izgalmas, érzelmes, akciódús és éppoly szentimentális, mint bármi más, amit a rendező valaha is készített. Az első negyedóra elképesztő, kétségkívül a filmtörténelem egyik csúcsjelenete, de a történet tolakodóan giccses lezárását bár tudnánk feledni. A film végén Ryan közlegény végül megmenekül, ami a címét tekintve aligha meglepő.  Ugyan nem ad választ arra, hogy a szakasz sikerrel jár-e, vagy sem, de erősen utal rá.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Birodalom visszavág

Miről szól: a Birodalom visszavág

A Birodalom visszavág teljesen ellentétes befejezést kapott, mint a nálunk sokáig Csillagok háborúja néven ismert Egy új remény. Míg az 1977-es film végén a hősök szó szerint kitüntetést kapnak hősiességükért, a folytatásban a Birodalom és Darth Vader viszi el a dicsőséget. Hant elfogják és karbonitba fagyasztják, Luke-nak levágják a kezét, és megtudja a szörnyű igazságot apjáról. A film tele van a Star Wars legsötétebb pillanataival, mint például Thripio szétszedése, vagy a wampa-támadás, de arra senki sem volt felkészülve, hogy a Birodalom valóban győzni fog, pedig ezt már a film alcímében is közölték a rajongókkal.

Forrás: InterCom

 

Kill Bill 2.

Miről szól: a Menyasszony végre megöli Billt

Az első rész még csalafinta, hiszen Beatrix Kiddo ott még csak elindul, hogy bosszút álljon Billért, és ezért több tucatnyi embert mészárol le. Aztán a folytatásban, ha nem is megy egyszerűen a dolog, csak megöli azt a gané Billt, ahogy a film címe immár helyesen mondja.

Forrás: Best Hollywood

 

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

Miről szól: a gyáva Robert Ford meggyilkolja Jesse Jamest

A legviccesebb dolog a film bemutatását megelőzően az volt, hogy minden trailerben elmondták a címet, és ha a tipikus trailerhang mély, intenzív hangján beszélsz, a "Casey Affleck" és a "Brad Pitt" kimondása a "Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford" előtt már önmagában is harminc másodpercet vesz igénybe. Ami magát a filmet illeti: történelmi tényeken alapul, de azért talán egy picit sokat árul el a cím.

Szabadítsátok ki Willy-t!

Miről szól: kiszabadítják Willy-t

Lehet igazán izgulni egy olyan filmet nézve, amiben nem csak a cím meséli el a sztori végét, hanem a plakát is? Bár lehet, hogy nem is az izgalom volt a filmesek célja, vagy nem akarták előre lehangolni a nézőket azzal, hogy talán mégsem sikerül a mentőakció. Mindenesetre nem sínylette meg a spoiler a film sikerét, hiszen jó pénzt kaszált, három folytatást is szült, és ami a legfontosabb: bemutatta, hogy milyen szomorú sorsuk van a tengeri élményparkokba fogságban tartott delfineknek. A címszereplőt játszó Keikót meg is mentették a film bemutatása után, ám már késő volt – kiderült, hogy van egy pont a rabságban élő delfinek életében, amikor már nem lehet őket visszaszoktatni a szabad, nyílt vízhez. Keiko túlságosan megszerette az embereket, és közvetve végül ebbe halt bele.

 

Lassie hazatér

Miről szól: Lassie hazatér

Többször is megfilmesítették Eric Knight klasszikus regényét, így gyakorlatilag  mindegy is, melyik filmről van most szó, hiszen mindegyik arról szól, hogy miután nincstelen családja kénytelen eladni a Lassie nevű collie-t, az megszökik új gazdájától, és hosszú és veszélyes útra indul Skóciából Yorkshire-i otthonába. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lenne jó a történet, mert az, épp csak a kezdetektől tudjuk, hogy happy end lesz a vége. Bár kutyás film lévén, aljas dolog lenni, ha nem lenne boldog a befejezés.

(Forrás: ScreenRant)