6 sztár, aki bevállalta a teljes meztelenséget

Összeszedtünk fél tucat bátor színészt, akiknek volt merszük pucérra vetkőzni a kamerák előtt – és azt is kiderítettük, miért vállalták a sokak számára elrettentő feladatot.

Ken Jeong – Másnaposok (2009)

A Másnaposok-trilógia elsősorban teljesen gátlástalan, korhatáros humoráról ismert, amibe az olyan, egyenesen sokkoló jelenetek is beletartoznak, mint amikor a Jeong által alakított Chow teljesen meztelenül előugrik egy kocsi csomagtartójából, majd p*ccsel előre ráugrik Bradley Cooper karakterének arcára, és ütni kezdi egy bottal a férfi hátát. A jelenet legnagyobb része már a forgatókönyvben is így szerepelt, de az, hogy a figura meztelen legyen, éppenséggel Jeong ötlete volt. „Senki sem kényszerített rá.

Én magam gondoltam, hogy ha így csinálom meg a felvételt, a film akkorát fog szólni, mint egy petárda.

Elmeséltem a tervemet Bradley-nek, és imádta” – mesélte a színész, aki azt is elárulta, hogy döntésében nagyban motiválta, hogy felesége épp akkortájt esett át kemoterápián a mellrákja miatt, ami ráébresztette, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy bizonytalankodjunk.


Emilia Clarke – Trónok harca (2011–2019)

A népszerű fantasysorozatot sokan kritizálták a rengeteg vér és erőszak mellett a meztelen jelenetei miatt is. A széria lezárulta után a Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke viszont egy podcastben elmesélte, hogy úgy érezte, a pucérkodásai mindig lényegi elemét alkották a sztorinak. Ezzel együtt sokféleképpen lehet visszaélni egy forgatáson egy-egy ilyen intim helyzettel, és a színésznő – aki a munkálatok kezdetén frissen került ki a színiakadémiáról – nagyon szerencsésnek érezte magát, hogy egy igazán gondoskodó és megértő partnere volt az első kényes felvételek során:

a Khal Drogót megformáló Jason Momoa, aki nem volt rest közbelépni, ha úgy érezte, a filmesek túl messzire mennek.

„Utána már én is sokkal rutinosabbá váltam ezekben a dolgokban, és beleálltam az olyan vitákba, amikor például azzal akartak presszionálni, hogy »ugye nem akarok csalódást okozni a Trónok harca-rajongóknak?«, akkor egyszerűen elküldtem őket a fenébe” – árulta el Clarke.

Forrás: HBO Max

 

Jude Law – Dom Hemingway (2013)

Ez a karcos fekete komédia (amiben egyébként szintén szerepel Emilia Clarke) úgy kezdődik, hogy a címszerepet alakító Jude Law elmond egy monológot az ő csodálatos péniszéről – totál meztelenül. A meglehetősen alpári csattanóra épülő nyitányt ráadásul már a forgatás elején felvették, nem mellesleg épp Law kérésére, aki teljesen a magáévá tette a karaktert, és épp a helyzet kínosságát akarta csökkenteni azzal, hogy felvetette:

essenek túl először ezen a részen, hogy mindenki tisztában legyen vele, ki is Dom, és pontosan milyen is lesz a róla szóló film.

A színész egyébként annyival könnyebb helyzetben volt a listán szereplő többi kollégájánál, hogy már nem először forgatott meztelen jelenetet, hiszen A tehetséges Mr. Ripley híres kádas jelenetében is mindent ledobott magáról.


Tom Cruise – Tökéletes mozdulatok (1983)

Tom Cruise híres arról, hogy nagyon elkötelezett minden szereppel kapcsolatban, amit elvállal. Mindez az elmúlt években elsősorban azt jelentette, hogy kaszkadőr nélkül csinálja meg az összes veszélyes akciójelenetét. A számára a nagy áttörést meghozó 1983-as évben azonban (amikor gyors egymásutánban négy filmje is kijött: A szerelemben vesztes, A kívülállók, a Kockázatos üzlet és a Tökéletes mozdulatok) még másfajta bevállalósság jellemezte a sztárt. A feltörekvő színész sokakat meglepett azzal, hogy a Tökéletes mozdulatok című sportdrámában, ha csak egy pillanat erejéig, de teljesen meztelenül volt látható.


És a legszebb az egészben, hogy ez a részlet egyáltalán nem volt benne a forgatókönyvben – Cruise azért csinálta, hogy szolidaritást vállaljon partnernőjével, Lea Thompsonnal. „A producerek mindenképpen rá akartak venni, hogy levetkőzzek a filmben, Tom pedig az első ilyen jelenetről sikeresen lebeszélte őket, a másodiknál pedig azt mondta, hogy

»oké, de ha ő meztelen lesz, én is az leszek!«

Ami szerintem elég vagány dolog volt. Örökké hálás leszek neki, amiért kiállt mellettem a producerek ellenében” – vallotta meg a színésznő egy sztármagazinnak.


Emma Thompson – Minden jót, Leo Grande (2022)

Emma Thompson esetében az a leginkább rendkívüli, hogy már 62 éves volt, amikor bevállalta a teljes meztelenséget a vásznon. Mindez persze nem volt könnyű menet a számára, főleg, hogy mindig is voltak küzdelmei a testképével kapcsolatban. A Minden jót, Leo Grande egyik jelenetében viszont azt láthatjuk, hogy a karaktere pucérra vetkőzik a tükör előtt – miközben Thompson számára még az is nehézséget jelent, hogy felöltözve megnézze magát egy tükörben. A film szexpozitivitása azonban nagy hatással volt a sztárra, akinek partnere, Daryl McCormack és a Minden jót, Leo Grande rendezője, Sophie Hyde is sokat segített.

Forrás: Fórum Hungary


Ahogy a filmről szóló kritikánkban is megírtuk, az alkotás egy nyugdíjas tanárnőről szól, aki felbérel egy férfi prostituáltat, és ennek során mindenféle intim helyzetbe keverednek – a nyilvánvaló mellett lelkileg is. „Sophie, Daryl és én teljesen meztelenül próbáltuk el a szóban forgó jeleneteket, és közben sokat beszélgettünk a testünkről, a testünkhöz való viszonyunkról, megvitattuk, hogy mi tetszik és nem tetszik ezzel kapcsolatban; még le is írtuk és le is rajzoltuk egymás testét” – mesélte Thompson, aki úgy véli,

a nőkre erőltetett irreális elvárások miatt is fontos volt,

hogy megmutassa magát meztelenül már nem fiatalon.

 

Olvasd el a filmről írt kritikánkat is!

Szexleckék haladóknak és újrakezdőknek

Emma Thompson mint nyugdíjas tanárnő egyszerre akarja bepótolni a szexuális értelemben elvesztegetett elmúlt évtizedeket, amiben egy készséges szexmunkás lesz a segítségére. Kritika a Minden jót, Leo Grande című filmről.

Tovább

 

Cillian Murphy – Oppenheimer (2023)

Bemutatásakor sokan megkérdőjelezték az atombomba atyjáról szóló életrajzi filmben a szexjelenet szükségességét. A szóban forgó akció J. Robert Oppenheimer és szeretője, a Florence Pugh által alakított Jean Tatlock között zajlott le, a címszerepet megformáló Cillian Murphy pedig határozottan kiállt a létjogosultsága mellett. „Szerintem elengedhetetlen volt. Az Oppenheimer és Jean Tatlock közötti kapcsolat az egyik legfontosabb eleme volt a filmnek.

És ebben kulcsfontosságú szerep jutott a testiségnek is,

szóval mindenképpen helye volt a filmben” – érvelt a színész egy férfimagazinnak. Murphy (aki már a 28 nappal később című zombifilmben is meztelenkedett) ezzel együtt bevallotta, hogy nagyon kínosan érzi magát a pucér jelenetek felvétele közben, „de valamikor egyszerűen muszáj bevállalni”.

Forrás: UIP-Duna Film

 

(via Looper)