7 kedvelt sztár, aki tökéletes szuperhős lenne – a mesterséges intelligencia szerint

Milyen lenne Emilia Clarke Harley Quinnként? És Ana de Armas mint Méregcsók? Szürreális körutazást tettünk a rajongók által kézi vezérelt mesterséges intelligenciák szöveg- és képalkotási bugyraiba.

Bombaként robbant nemrégiben hír: a mesterséges intelligencia szerint Willem Dafoe lenne a tökéletes választás Joker szerepére. Ezért aztán most tüzetesebben is körbenéztünk az egyre népszerűbbé váló „lakossági AI-k” háza táján, hogy korábban is megneveztek-e már egy-egy színészt valamilyen szuperhősszerepben. De annak is utánanéztünk, hogy a felhasználók által kulcsszavakkal irányítható-terelgethető, a köztudatba tavaly berobbant bonyolult képalkotó algoritmusok dobtak-e ki olyan látványos montázst a közelmúltban, ahol egy-egy ismert sztárt képregényhősként ábrázolt a mesterséges intelligencia, de egyiknek sem lett három szeme vagy hat ujja. A megdöbbentő végeredményről az alábbi cikkünkben számolunk be.

 

Az AI megtalálta a tökéletes Supermant?

A BamSmackPow.com nevű geek portál még márciusban tette fel a nagy kérdést a mesterséges intelligenciának: ki örökölje meg Henry Cavilltól Superman szögre akasztott piros köpönyegét? Az A.I. meglepő választ adott:

annak a brit-maláj Henry Goldingnak kellene megkapnia a szuperhősként repkedő Clark Kent szerepét,

aki korábban nem is szerepelt még képregényfilmben (bár a geekek kedvelik, mivel ő volt a Snake Eyes nevű nindzsa a Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetekben). A geek szakportál egyébként nemcsak cikkben, de egy videóban is körbejárta ezt az érdekes színészválasztást:

 

A legjobb Batman az AI szerint... egy Marvel-sztár!

A BamSmackPow azt is megkérdezte a mesterséges intelligenciától, ki lenne szerinte a legjobb Batman egy újabb filmváltozatban. A világ jelenlegi legnépszerűbb, széles tömegek által használt kísérleti fázisban lévő „lakossági AI szolgáltatása”, a ChatGPT végül azt a választ köpte ki, hogy

Oscar Isaac kiváló választás lenne Batman és Bruce Wayne ikonikus szerepére.

A dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy a 44 éves guatemalai színész jelenleg a Disney istállójában szuperhősködik – ő alakítja ugyanis Holdlovagot, aki a Disney+ streaming platformon ráadásul már egy saját sorozatot is kapott (érdekesség amúgy, hogy Holdlovagot sokan eddig is „a Marvel-képregények Batmanje” néven emlegették, többek között mi is itt a PORT.hu hasábjain).

 

A Chris Farley-rajongók már megtalálták a tökéletes Jokert

A ChatGPT-hez hasonlóan Midjourney is egy „lakossági felhasználásra szánt mesterséges intelligencia-szolgáltatás”, ami 2022 februárjában startolt el. A jelenlegi V5-ös verziója már azt tudja, hogy megadott paraméterek alapján egy profi festőművész igényességével létre hozott, hatásvadász módon szép képet gyárt másodpercek alatt (és a régebbi verziókkal ellentétben most már nem rajzol furcsán kancsal halszemeket, valamint négy kezet meg hat ujjat az embereknek, mert itt is egy folyamatosan tanuló algoritmusról van szó). A lelkes Midjourney-felhasználók természetesen már az induláskor azonnal elkezdték összemixelni az összes kedvencüket az összes kedvencükkel.

Arra kérték többek között az AI-t, rajzolja meg, milyen lett volna Jokerként az 1997-ben elhunyt duci komikus, Chris Farley.

Ilyen:

 

Mads Mikkelsen, mint ádáz Batman-ellenfél

Szintén a Midjourney-re rászabadult képregény- és filmrajongók álmodták meg az alábbi,

inkább bizarr módon ijesztő, semmint ütős Mr. Freeze-portrékat,

amelyeken a Hollywoodban is fényes karriert befutó, kiváló dán színész, Mads Mikkelsen látható a DC-képregényekben Gotham városát örök fagyba burkoló őrült tudós, Dr. Victor Fries szerepében (aki eredetileg koránt sem volt olyan idétlen karakter, mint a szóvicceivel mindenkit ledermesztő Schwarzenegger a Batman és Robinban.

 

A Redditen bukkant fel Ana de Armas, mint Méregcsók

Egy ideje már igen felkapott névnek számít hollywoodi berkekben az 1988-as születésű kubai színésznő, Ana de Armas, aki a Szárnyas fejvadász 2049-béli szereplése után volt már Bond-lány és Marilyn Monroe is – így nem csoda, hogy ügyes kezű Photoshop-mágusok benne látták meg az új Poison Ivyt, azaz Méregcsókot. Az alábbi, igencsak élethűre sikeredett, ismeretlen művésztől származó, de gyaníthatóan a mesterséges képalkotó algoritmus tudását is kihasználó montázs „az internet pöcegödrének” számító Redditen tűnt fel tavaly. (Klikkelj az eredeti posztra, hogy nagy méretben is megszemlélhesd az alábbi, minden tekintetben rendkívüli képpárt!)

 

Ilyen lett volna a Bosszúállók, ha Wes Anderson rendezi meg

Nem vicc, egy @digiguru nicknevű emberke tényleg a fenti parancssort pötyögte be a Midjourney-nek. Az eredményül kapott, egyszerre fergetegesen ötletes és nyomasztóan bizarr képeket ráadásul a szuperhősös zsáner nagyágyúi, a Russo testvérek, azaz Anthony Russo és Joseph Russo osztották meg az Instagram-oldalukon, akik olyan blockbustereket rendeztek az elmúlt években, mint az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború vagy a Bosszúállók: Végjáték.

És ha kicsit hunyorítunk, pont olyan, mintha Anya Taylor-Joy lenne a piros szerkós női Amerika Kapitány a képen, nem?

 

 

Milyen Harley Quinn lenne Emilia Clarke?

Lehet azon vitatkozni, hogy jó vagy rossz színésznő-e Emilia Clarke – csak nem érdemes. Elvégre a népes rajongótáborral bíró 36 éves brit sztár mégiscsak olyan szuperprodukciókban szerepelt, mint a Trónok harca tévésorozat a Terminator: Genisys vagy a Solo: Egy Star Wars-történet. Mivel a Joaquin Phoenix főszereplésével épp most forgó Joker: Folie à Deux című filmben nem Margot Robbie, hanem Lady Gaga lett a bűn bohóchercegének kettyós barátnője, Harley Quinn (itt írtunk a hírről bővebben), elgondolkoztam azon, vajon a rajongók mely más ismert színésznőt képzelték még el ebben a szerepben.

Szóval próbaképp beírtam a Google-be, hogy „midjourney ai emilia clarke superhero”...

A találati eredmény alant látható – ezek a képek is egyszerre pokolian viccesek és iszonyúan rémisztőek: