Ennek a színésznek kéne játszania Jokert a mesterséges intelligencia szerint

Egy képregényekre és szuperhősfilmekre specializálódott amerikai site megkérdezte a ChatGPT nevű chatbotot, hogy ki lehetne a következő tökéletes Joker – és meglepő, ugyanakkor logikus választ kaptak.

A film- és tévétörténelem során eddig összesen hét színész formálta meg a Batman-adaptációk egyik legfontosabb gonosztevőjét:

Cesar Romero (a hatvanas évekbeli sorozatban), Cameron Monaghan (a Fox televízió Gotham című szériájában), Mark Hamill (különféle videójátékokban és animációs művekben), Heath Ledger, Jack Nicholson, Joaquin Phoenix és Jared Leto.

És ahogy arról nemrégiben mi is írtunk, elkezdték forgatni a legújabb Joker-kalandot, a 2019-es, Todd Phillips-féle Joker folytatását, a Joker: Folie à Deux-t, Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével. Viszont arról is sokat lehetett mostanság hallani, hogy a James Gunn és Peter Safran vezetésével újraéledő DC-univerzumban újracastingolják az olyan ikonikus szerepeket, mint például Supermané.

Szóval a képregényekre és szuperhősfilmekre specializálódott Bam! Smack! Pow! megkérdezte a ChatGPT nevű chatbotot, hogy szerinte kinek kéne lennie a következő Jokernek. Mivel a mesterséges intelligencia internetes kereséseket vesz alapul a válaszában, elsőre Joaquin Phoenix nevét dobta ki tökéletes Jokerként, de a site szerkesztői valaki vadonatújat akartak, ezért újra próbálkoztak – és teljesen elégedettek voltak az eredménnyel.


A ChatGPT szerint ugyanis „minden körülményt figyelembe véve olyasvalakinek kéne játszania a figurát, aki korábban még nem tűnt fel a DC-univerzumban” (emiatt ugye Joaquin Phoenix kiesik), és Willem Dafoe lenne a tökéletes választás, mivel „tapasztalt színész, aki szerepek széles körét játszotta már el: hősöket és gonosztevőket egyaránt”. Ezenkívül

„különleges vonásai, határozott arcéle, szúrós tekintete”

is tökéletes Jokerré teszik; de leginkább az a képessége predesztinálja arra, hogy ő legyen a bűn következő bohóchercege, hogy csodásan formál meg „összetett, lélektanilag motivált karaktereket”.

Elég átlátszó egyébként, miért választotta a ChatGPT pont Dafoe-t. Nemrég ugyanis nagyot ment a neten, hogy a rajongók is őt látnák szívesen a szerepben. A téma ráadásul még Jimmy Fallon talkshow-jában is előkerült, ahol a színész azzal viccelődött, hogy ha magát Jokert nem is, egy Joker-hasonmást szívesen eljátszana.

Mivel Dafoe már 67 éves, valóban nem valószínű, hogy a most készülő eredettörténetekbe becastingolnák,

hiszen Gunnék épp fiatalítanak, de gegként egy vicces imposztort valóban megformálhatna – a forgatási fotók tanúsága szerint a most készülő Joker-filmben lesznek is ilyen figurák.


(via Bam! Smack! Pow!)