8 forgatáson szövődött szerelem, amiből házasság lett

Blake Lively és Ryan Reynolds a 2011-es Zöld Lámpás forgatásán habarodtak egymásba, Alicia Vikander és Michael Fassbender éveken át titkolták, hogy együtt vannak.

Nemrég igen népszerűnek bizonyult itt a PORT.hu hasábjain az 5 forgatás alatti románc, amiből a valóságban is házasság lett című cikkünk, amelyből kiderült, hogy Daniel Craig és Rachel Weisz a 2011-es Álmok otthona elkészítésének idején szerettek egymásba, Jada Pinkett Smitht és Will Smitht pedig a a Kaliforniába jöttem tévésorozat hozta össze. A nagy sikerre való tekintettel itt a folytatás, amiben újabb kulisszák között szövődött szerelmi kapcsolatokat szedtünk össze (az Independent hasonló témájú cikke nyomán).

1. Jennifer Connelly és Paul Bettany

Ahhoz képest, hogy mindketten A-listás sztárok, egészen meglepő (és valahol lenyűgöző is), hogy mennyire nincs ott a kirakatban az Oscar-díjas színésznő és a Marvel-birodalom egyre felkapottabb szuperhősének, Víziónak a házassága – holott már lassan 20 éve együtt vannak! Anno a 2001-es Egy csodálatos elme forgatásán találkoztak, ahol Jennifer Connelly a Russell Crowe által megformált tudós, John Forbes Nash, Jr. feleségét játszotta, Paul Bettany pedig a főhős (képzeletbeli) egyetemi szobatársa volt. A szerelem azonban csak egy évvel később gyúlt lángra közöttük, amikor a 2002-es BAFTA-gálán újra összetalálkoztak (ahol Jennifer Connelly és Russell Crowe is a díjazottak között volt). Bettany egyébként saját bevallása szerint már tinédzser korában belezúgott Connellybe, amikor 1986-ban meglátta az akkor 16 éves színésznőt David Bowie mellett a Fantasztikus labirintusban. 2003-ban házasodtak össze, azóta Brooklynban élnek, van egy fiuk és egy lányuk.

Jennifer Connelly és Paul Bettany megérkeznek a 2007-es Hollywoodi Filmfesztiválra (forrás: Barry King/WireImage/Getty)

 

2. Miley Cyrus és Liam Hemsworth

Egy Nicholas Sparks-adaptáció forgatásán szerelembe esni szinte természetes, elvégre az amerikai bestseller író regényeinek témája többnyire a sors és a szerelem. Nem volt ez másképp a botrányos életvitelű énekesnő, Miley Cyrus és Chris Hemsworth kevésbé híres öccse, a szintén színész Liam Hemsworth esetében sem, akik 2009-ben ismerkedtek meg Az utolsó dal forgatásán. A történet szerint mindketten tinédzsereket alakítottak, akik egy álmos tengerparti városkában egymásba szeretnek a nyári napsütésben. Az igazság nem is állt nagyon távol ettől: a film bemutatója idején már hivatalosan is felvállalták a kapcsolatukat. 2012-ben volt az eljegyzésük, de egy évvel később véget ért a kapcsolatuk. 2016-ban azonban újra fellobbant köztük a szikra: a második eljegyzést 2018 decemberében esküvő követte - amelyhez maga Nicholas Sparks is gratulált. Egy évvel később azonban a pár bejelentette, hogy mindennek vége, Hemsworth pedig 2019 augusztusában hivatalosan is beadta a válókeresetet.

Miley Cyrus és Liam Hemsworth Az utolsó dalban (forrás: Fórum Hungary)

 

3. Blake Lively és Ryan Reynolds

Hollywood ügyeletes álompárja a 2011-es Zöld Lámpás forgatásán jött össze. Ebben a botrányosan rosszul sikerült DC Comics-adaptációban Reynolds alakította a címbéli szuperhőst, Lively pedig a szerelmét, Carol Ferrist. Bár Reynolds utólag bevallotta, hogy már nagyon bánja a szereplését a kritikusok által ízekre szedett filmben, mégis hálás érte, hiszen így ismerte meg a későbbi feleségét. Igaz, nem kezdtek el azonnal randizgatni, mivel Lively akkoriban még a Gossip Girl - A pletykafészek-béli kollégájával, Penn Badgley-vel járt, Reynolds pedig Scarlett Johansson(!) férje volt. De egy szakítással és egy válással később Reynolds és Lively már együtt voltak, és 2012-ben össze is házasodtak. Azóta született három lányuk (James, Inez és Betty), és 10 éve ők ketten a vörös szőnyeges gálák és az élő Instagram-videók örökös sztárjai.

Blake Lively és Ryan Reynolds a New York-i Metropolitan Múzeum 2017-es gáláján (forrás: Jackson Lee/FilmMagic/Getty Images)

 

4. Claire Danes és Hugh Dancy

Claire Danes az Este című, igazi hollywoodi sztárparádét felvonultató 2007-es romantikus dráma forgatásán ismerkedett meg későbbi férjével, Hugh Dancyvel. A karaktereik a történet során egy szövevényes szerelmi háromszögbe keveredtek – szerencsére a valóságban közel sem volt ennyire bonyolult az életük, és a festői Rhode Islanden zajló forgatás során igen gyorsan összebarátkoztak. Claire Danes 2017-ben a Marie Claire magazinnak így mesélt a kapcsolatuk kezdetéről:

Volt egy nap, amikor a vízparton bicikliztünk. Minden csillogott, és minden olyan idilli volt, nekem pedig volt egy ilyen butuska kis megvilágosodásom, hogy most én tényleg nagyon-nagyon boldog vagyok.

A két sztár 2009-ben fogadott örök hűséget egymásnak. 2012-ben született meg első gyermekük, 2018-ban pedig a második.

Claire Danes és Hugh Dancy az Este című filmben (forrás: SPI)

 

5. Anna Paquin és Stephen Moyer

Ha van tévésorozat, amibe egészen biztosan bele van kódolva, hogy valakik össze fognak jönni a forgatásán, akkor az az HBO fülledt vámpírszériája, a True Blood - Inni és élni hagyni volt. Ebben ugyanis Anna Paquin egy olyan kisvárosi pincérnőt alakított, aki beleszeretett a Stephen Moyer által megformált, száz évesnél is idősebb vérszívóba! A sorozat nagyon hamar népszerűvé vált az Alkonyat-regényeket faló lányok és asszonyok körében, de legalább ilyen gyorsan szárba szökkent a szerelem Paquin és Moyer között is, mert szinte azonnal randizni kezdtek, ahogy 2007-ben elkezdődött a forgatás. Két évvel később el is jegyezték egymást, majd 2010-ben összeházasodtak. Moyer szerint ez igaz szerelem volt ez első látásra, egy korábbi interjújában ugyanis így emlékezett vissza a kapcsolatuk kezdetére:

A harmadik vagy negyedik munkanapunkon – ó, ez most olyan sziruposan fog hangzani! –, már tudtam, hogy vele akarom leélni az életem hátralévő részét. Ez szempillantás alatt történt meg. Tényleg!
Anna Paquin és Stephen Moyer a True Blood - Inni és élni hagyni című sorozatban (forrás: HBO)

 

6. Samira Wiley és Lauren Morelli

A Narancs az új fekete főszereplője, Samira Wiley a 2013-tól 2019-ig futó börtönszéria forgatásán szeretett bele a sorozat producerébe, Lauren Morellibe. Morelli ekkor még Stephen Basilone író-producer felesége volt, de egy 2016-os interjújában elmondta, hogy „azonnal belezúgott Wiley-ba”, miután meglátta őt a sorozat egyik próbafelvételén. A producer ugyanis a Narancs az új fekete forgatása alatt jött rá, hogy valójában leszbikus (Samira Wiley pedig 2014-ben mesélt arról hogy a sorozat idején még komoly párkapcsolata volt, de az akkori barátja segített neki feldolgozni a szexualitásával kapcsolatos valódi érzéseit). 2017-ben házasodtak össze Palm Springsben.

Samira Wiley és Lauren Morelli a Variety magazin 2017-es Emmy-buliján (forrás: Jason LaVeris/FilmMagic/Getty)

 

7. Alicia Vikander és Michael Fassbender

Az új Lara Croft és az X-Men-filmek fiatal Magnetója éveken át titkolóztak azzal kapcsolatban a fél világ előtt, hogy valójában együtt vannak. Pedig már azután elkezdtek randizgatni, hogy először összetalálkoztak a 2016-os Fény az óceán felett című dráma forgatásán, amelyben Michael Fassbender egy világítótorony őrét alakította, Alicia Vikander pedig a feleségét, aki magához vesz egy tengerből kimentett árva kislányt. A nyilvánosság számára csak akkor lett gyanús, hogy a két sztár között nemcsak munkakapcsolat van, amikor Vikander megcsókolta Fassbendert a 2016-os Oscar-gálán, miután elnyerte a legjobb női mellékszereplő díját A dán lány című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő hivatalosan csak jóval később mondta el egy Vogue-interjúban, hogy ő és Fassbender házasok, és teljes titokban kötötték össze az életüket 2017-ben egy ibizai ceremónián.

Michael Fassbender és Alicia Vikander; Fotó: Andreas Rentz/Getty Images

 

8. Deutsch Anita és Kinizsi Ottó

Azért nekünk, magyaroknak is vannak olyan hírességeink, akiket egy közös produkció hozott össze! A Barátok közt két sztárja, Deutsch Anita (aki a Szilágyi Andreát alakította a sorozatban) és Kinizsi Ottó (aki Novák Laci nevelt fiát, Balassa Imrét játszotta) például a fenti kollégáikhoz hasonlóan szintén munka közben, az 1998 és 2021 között futó (és a mai napig is ismételt), legendás magyar szappanopera forgatása során habarodtak egymásba. A pár 2004 nyarán kötött házasságot, azóta pedig két lányuk is született: Emma és Hanni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anita Deutsch (@deutsch.anita) által megosztott bejegyzés

 

Nyitókép (Kinizsi Ottó) forrása: TV2 Sajtószoba.