Narancs az új fekete

Bakancslistához adom
Orange Is the New Black
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

64 szavazatból
Szerinted?

Piper Chapmannek egy régen elkövetett ügy miatt börtönbe kell vonulnia. Az ő szemén keresztül pillanthatunk be a női börtönélet megpróbáltatásaiba és a fogvatartottak hihetetlen történeteibe.
Forgalmazó: Netflix

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Piper Chapman
Galina 'Red' Reznikov
Suzanne 'Crazy Eyes' Warren
Tasha 'Taystee' Jefferson
Dayanara Diaz
Joe Caputo
Lorna Morello
Tiffany 'Pennsatucky' Doggett
Alex Vause

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória - legjobb színésznő jelölés: Taylor Schilling
  • Golden Globe-díj

    2014
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színésznő jelölés: Taylor Schilling

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Minniemousee 2023 febr. 10. - 23:20:35 8/10
SPOILER... Az első 3 évad elég jó, érdekes és jók a poénok.
Alex nagyon idegesített, egy unszimpatikus és unalmas karakter. Végig arra gondoltam, hogy mikor írják már ki. Piper csak az első 2 évadban volt érdekes. Nem tetszett a túl sok leszbi jelenet, szerencsére a végén már egyre kevesebb jutott belőle. 6-7. Évad semmiről nem szól, kínlódás volt nézni, csak kíváncsi voltam mi lesz a szereplőkkel, leginkább Taystee sorsa érdekelt, az ügyéről nem derült ki az igazság, amit nem is értek...
10/10
N.Andi32 2022 febr. 03. - 18:10:54 10/10
Most fejeztem be az utolsó részt. Szerintem elképesztő sorozat. Volt, hogy egy pénteki napi szabadságon ledaráltam egy évadot. Mind a színészek, mind a karakterek nagyon bejöttek. És újszerű volt hogy az élettörténetük is bemutatták. Nem tudom mennyire hiteles a börtönbarátságok valódisága, de jó volt látni. Nyilván hemzseg a logikai hibáktól, mint szinte minden film, de eddig csak a Feketelista fogott meg ennyire. Jó érzés volt megnézni ezt a sorozatot is.
maggot1111111 2021 jan. 02. - 10:19:23
Vegyes érzéseim vannak a sorozat kapcsán. Nagyon jól indul, aztán az 1-2 évad után jön a mélyzuhanás. Mintha arra mennének, hogy mindig meghökkentsék a nézőket, még akkor is, ha az a szereplők hitelességének rovására megy, és abba próbálják burkolni ezeket az eseményeket, hogy "lám, ők realista filmet akarnak csinálni" ... Hát nem, csak következetlent...

A továbbiakban SPOILERES:

A lázadás az egész jó lett, aztán megint mélyrepülés és felesleges szharságok.

Amik miatt azért érdemes volt végigszenvedni: Daggett fejlődéstörténete nagyon tetszett, ő lett a kedvencem, de nagyon aljas és felesleges volt az utolsó részben megölni, szégyellhetik magukat az alkotók...

Caputo és Figueroa fejlődése is nagyon bejött, az ő történetüket nagyon élveztem.

Azt röhögtem, hogy a "realizmus" oltárán kurvások aljas dolgot csináltak a rendezők, de az ilyen nyálas szar jeleneteket bezzeg benne hagyták, mint az elején a karácsonyos rész, meg a végen a Dagget "virrasztás" .

Ami nagyon nem tetszett még:
Morello gyerekének kinyírása... Gratulálok, hogy nem tudtak éppen meghökkentöbb dolgot kitalálni...
Piper sztorija a 3. Évad után rohadtul nem érdekelt.
Tasty sztorija nagyon realista lett de a szívem szakadt meg...S

POILER vége 

Szóval voltak benne jók, de mégegyszer nem néznem meg, az tuti, rengeteg idegesítő és érdektelen üresjárat volt benne

10/10
collin11 2020 máj. 18. - 21:02:01 10/10
Fenntartások nélkül szeretem a sorozatot. Kedvencem RED, Alex, Mr.Caputo, Ms.Rosa, Chang, na és persze Őrült Szem. Az utóbbi három szereplő flashbackje katartikus volt.
9/10
uzi9mm 2020 máj. 17. - 23:14:37 9/10
Szerintem jó kis sorozat volt
8/10
EffyStonem 2019 nov. 30. - 18:54:49 8/10
Iszonyatosan idegesít, hogy állandóan ki - be kell kapcsolgatnom a feliratot a sok indokolatlan idegennyelvű rész miatt.. Olyan részek is vannak ahol 2 mondat magyar, majd 2 mondat nem és ismét 2 igen... ugyanazon emberek beszélgetésében. Borzasztóan idegesítő és értelmetlen.. pedig maga a sorozat jó.
neo_01 2017 júl. 29. - 14:50:01
*** Spoiler alert! ***
Az 5 évad egyszerûen szörnyû. Sötét, komor lehangoló. (pedig azért kezdtem nézni mert olyan vidám, vicces hangulata volt.) A karakterek szinte teljesen kifordultak önmagukból. A narkós \"white trash\" csajok soha nem voltak ilyen gonoszak, Morello és Warren sem voltak (ennyire) õrültek, Red meg... \"bevitaminozott\" ... most ez komoly? A forgatókönyvírók mintha iszonyatosan szenvednének hogy kipréseljenek magukból valamit.
Azt kell mondjam Poussey-val megtörtént a cápaugrás, de gondolom szükséges volt hiszen amilyen kiváló kararakterszínész Samira Wiley mindenképp el akart menni egy \"börtönbe\" zárt leszbikust alakítani A szolgálólány meséjében.
10/10
Zizu82 2016 febr. 12. - 19:34:36 10/10
Nekem a 3.évad csak egy közepes évad volt. De nem összességében volt közepes, hanem egy átlag. Volt ami nagyon bejött, volt, ami nagyon nem.
Szerintem ennek az évadnak abszolút nyertes karaktere Caputo volt. Korábban is nagy potenciál volt ebben a szereplõben, de most nagyon jól körüljárták, kidolgozták, finomították a karakterét. A flashbackeken szét röhögtem az agyam, mert annyira látszik, hogy csak fiatalítva vannak, de ez nem zavaró.
A poénok hiánya azonban nagyon zavaró. Értem én, hogy dráma sorozat, de a dramedy jobb volt. Azért is tetszett annyira az elsõ két évad, mert ott nagyjából megvolt az egyensúly. Ami még nem jött be az a sok leszbi jelenet. Ez már az elõzõ évadokban is így volt, de akkor valahogy nem tudom “belefért” most viszont mintha már az egész börtönben mindenki leszbi lenne, nagyon gáz.
A dráma részek közül is volt, ami azért elgondolkodtató volt, számomra 3 abszolút ellenszenves figurát tudtak pozitívba fordítani, úgy mint Alex, Soso és legfõképpen Doggett. A szokásos jó színvonalat hozta Red, a karakterét valahogy nem tudom megunni.
Igazából a Norma-féle “szekta” volt nekem igazán idegesítõ, a zsidó kajás dolgok nagyon bejöttek és az e köré épített poénok is. Akinek a sorsa érdekel a Daya és a gyerek és jó lenne választ kapni arra, hogy Bennett miért is adta fel végül. Bersett sorsa is érdekel, remélhetõleg nem így írták ki, hogy ott rohad meg a “lyukban”.
Piper nagyon gáz, abszolút semmi logika nincs a viselkedésében, szerintem már a sorozat fõszereplõjének sem lehet nevezni. Annak, hogy az évad végén behoznak 2 tucat új karaktert nem igazán látom értelmét, már így is nagyon sok a szereplõ.
A sorozat legérdekesebb pillanatai még mindig a flachbackek, amikor jobban megismerünk egy szereplõt, ha behoznak új szereplõket, akkor az sok úgy ilyen flaschbacket eredményez majd, ami akár jó is lehet.

A sorozat 10/10, de a 3. évad csak 7/10.
Schatz 2014 júl. 28. - 15:54:42
Nagyon jó kis sorozat, nem gondolná az ember, hogy egy börtön-életbõl mit tudnak kihozni a rendezõk, de ez nagyon jól sikerült. Még annak ellenére is, hogy az egész abszurd, és úgymond 'túl jó' körülmények vannak felvázolva, amit nem tartok valószínûnek, még a liberálisabb USA államokban sem.