Ezeket várjuk idén a Netflixen

Idén végre megnézhetjük Martin Scorsese The Irishmanjét, folytatódik a Narcos: Mexico, a Stranger Things, a Sabrina, az OA, a német Dark, a Megtorló és a Jessica Jones, a Black Mirror, új szereplőgárdával a The Crown, befejeződik az Orange Is the New Black, és Jim Henson A sötét kristályának igazi bábokkal forgatott előzménysorozatát is láthatjuk.

The Irishman

Alighanem Martin Scorsese gengszterfilmjét várjuk a legtöbben, hiszen a rendező nem csupán visszatért a gengszterfilm zsáneréhez, ami a legnagyobbak egyikévé tette, hanem összetrombitált egy álomszereposztást is. Bár Robert De Niro és Al Pacino fénye jócskán megkopott, együtt látni őket akkor is izgalmas, a színészettől réges-rég visszavonult, de Scorsese kedvéért kivételt tett Joe Pescivel együtt meg pláne, arról nem is beszélve, hogy a rendező korai filmjeinek állandó színésze, a zseniális Harvey Keitel is csatlakozott a trióhoz. És ők négyen egy maffiafilmben, az Aljas utcák, a Nagymenők és a Kaszinó nyomdokain. Ez valóságos terülj-terülj asztalkám egy filmrajongó számára. 

Amit tudni lehet a filmről, hogy Frank Sheeran bérgyilkos (De Niro) karrierjét követi nyomon, aki a szóbeszéd szerint Jimmy Hoffa (Pacino) rejtélyes eltűnéséért felelős. A színészeket a játékidő nagy részében digitálisan megfiatalították, így a produkciós költségek rendre egyre magasabbra szöktek (eddig 140 millió dollárnál tartunk, és talán még ennél is több lesz), és a bemutató idejét sem lehetett tudni, de az bizonyos, hogy idén már láthatjuk Scorsese gengsztereposzát.

 

Six Underground

Ryan Reynolds, Michael Bay és a Deadpool írói álltak össze ehhez a filmhez, amiről tulajdonképpen csak annyit tudunk, hogy a Netflix eddigi legdrágább filmje lesz a maga 150 millió dollárjával (bár a The Irishman menet közben még mindig megfejelheti), akciófilm lesz, és Reynolds mellett többek között Dave Franco és Melanie Laurent is látható lesz benne. De mindegy is, ez egy elég jó banda, és a Transformers utáni, meggárgyult Bay is gonoszul vicces tud lenni, ahogy azt a Pain and Gainben már bizonyította.

 

Polar

Mads Mikkelsen visszavonult bérgyilkost alakít, akit visszahívnak, hogy elvégezzen még egy utolsó munkát. Korábban már írtunk a közelgő filmről, amihez már előzetes is érkezett. Január 25-én már meg is lehet nézni a Netflixen.

 

Sex Education

Gillian Anderson ebben az új sorozatban egy szexuálpszichológust játszik - ennek is megtekinthető az előzetese, sőt, a sorozat január 11-től elérhető a Netflixen.

 

Raising Dion

2015-ben Dennis Liu a képregénye promózásához összehozott egy dokumentarista jellegű kisfilmet, amiben halál aranyos módon mutatja be egy fiatal anya szemszögéből, milyen is egy hétéves szuperhős csemetét nevelni. A kisfiúnak tucatnyi különleges képessége van, és Peter Parker Ben bácsijának "nagy erő, nagy felelősség" szövege itt különösen érvényes, hiszen egy kisgyerek még nem nagyon értheti, milyen erős is valójában, és hát nyilván szeret rosszalkodni. Az sem könnyíti meg az anyja dolgát, hogy bevett szokás szerint, zord napszemüveges fickók is ott sunnyognak a környéken, akik a fiúcskát figyelik.

A Netflix egy tíz epizódos sorozatot készít a történetből, Michael B. Jordan főszereplésével.

 

Dolemite is My Name

Eddie Murphy visszatérése lehet a Rudy Ray Moore-ról szóló életrajzi film főszerepe. Moore komédiásként kezdte, és az 1975-ös Dolomite című exploitation filmmel vált híressé. Murphy mellett Wesley Snipest is láthatjuk, és Chris Rockot is kiszúrták a kiszivárgott forgatási fotókon, bár lehet, csak látogatóban járt a díszletek között. 70-es évek, afrofrizurák, óriási bajuszok és vitorlányi inggalérok, fekete zenék - elég vagány filmnek ígérkezik.

 

The Dark Crystal: Age of Resistance

Sok mindenért áldhatjuk a Netflixet, de Jim Henson kultikus bábfantasy-jének, A sötét kristálynak előzménysorozatáért imába foglalhatjuk a nevét. Néhány évvel ezelőtt senki sem hitte volna, hogy valaha láthatunk még olyan filmet, amit nem CGI-jal tömtek tele, hanem zseniális mesteremberek aprólékosan faragott-varrt-ragasztott-drótozott, klasszikus bábjaival. De megtörténik a csoda, és idén 10 epizódon keresztül gyönyörködhetünk bennük. Igazi kuriózum lesz, igazi csoda. Nagyon várjuk.

Talán egyetlen bánatunk lehet: előzménysorozat lévén, Fizzgig valószínűleg nem lesz benne.

 

The Umbrella Academy

Egy fura szuperhőscsapatról szóló, különleges képregényfeldolgozás is érkezik, méghozzá hamarosan, február 15-én. A képregény tavasszal magyarul is megjelenik a Vad Virágok Könyvműhely (Usagi Yojimbo, Hellboy, a csodálatos Takarók, és májusban érkezik tőlük Alan Moore tekintélyes klasszikusa, a Hasfelmetsző Jack történetét feldolgozó From Hell) gondozásában.

 

Természetesen több sorozat is folytatódik idén: második évaddal jön a drogháború következő fejezetét bemutató Narcos: Mexico, a cyberpunk Altered Carbon (Valós halál), a Chilling Adventures of Sabrina, David Fincher, a legförtelmesebb sorozatgyilkosok elméjében kutakodó Mindhuntere, és a Marvel-univerzumhoz tartozó The Punisher (A Megtorló), amit a Daredevil, a Luke Cage és az Iron Fist után, a Disney hamarosan induló, saját streaming szolgáltatása miatt egészen biztosan elkaszálnak. Hasonló sorsra fog jutni a Jessica Jones is, de harmadik évad még lesz. Idén a hetedik évaddal lezárul az Orange Is The New Black - ami nem is baj, mert az előző szezon már nagyon ellaposodott, és egyre zavaróbb az a tudathasadásos állapot, hogy az alkotók még mindig nem tudták eldönteni, hogy kőkemény drámát vagy bolondos komédiát csináljanak a női börtön lakóinak történetéből. Jön továbbá az Ozark és a Stranger Things várva várt harmadik évada - utóbbiban végre nem ragozzák tovább a Tótágas sztoriját -, a Black Mirror pedig az ötödik szezonját kezdi. Láthatjuk a The Crown harmadik évadát, méghozzá új színészekkel: ahogy haladunk előre, rendre idősebb színészek alakítják a szerepeket. II. Erzsébet királynőt Claire Foy helyett a zseniális Olivia Coleman (Broadchurch) alakítja, nővérét, Margitot Helena Bonham Carter, Fülöp herceget pedig Tobias Menzies (Trónok harca). És folytatódik két rendkívül különös sorozat is: az OA és a Donnie Darkóra hajazó, német Dark is. Gazdag és izgalmas évünk lesz, nem vitás.

(Forrás: Looper, What's on Netflix)