9 reboot, amit már piszkosul várunk

Jön az új Alien-film és a Csupasz pisztoly Liam Neesonnal, a Cliffhanger 2-ben pedig Sylvester Stallone keveredik megint függő játszmába.

A filmipar továbbra is a rebootok, vagyis az ismert franchise-ok újjáélesztésében látja a boldogulás útját, mivel az elmúlt években igen sikeresnek bizonyultak a Marvel-univerzum alá bevitt Pókember-filmek, a David Gordon Green-féle Halloween-folytatások, a új Sikoly-részek és az új Batman Robert Pattinsonnal a főszerepben. Nem meglepő tehát, hogy a közeljövőben számos reboot érkezik még – ezekből gyűjtöttünk össze most egy csokornyit.

 

1. Alien: Romulus

Az Alien: Romulus 2024 augusztusában kerül a mozikba, és ez lesz az Alien-franchise hetedik része A nyolcadik utas: a Halál, A bolygó neve: Halál, A végső megoldás: Halál, az Alien 4. – Feltámad a Halál, a Prometheus és az Alien: Covenant után. A sztori A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál eseményei között játszódik és egy csapat fiatal űrkolonista sorsát követhetjük majd végig, akik a sci-fi horrorok szabályai szerint valami szörnyű fenyegetéssel néznek majd szembe a szűk űrhajófolyosókon. A film írója és rendezője Fede Álvarez, aki korábban a 2013-as Evil Deaden, valamint a Vaksötét 1-2-n dolgozott.

 

2. Vörös Szonja

Az 1985-ös, Brigitte Nielsen-féle Vörös Szonjának elég régóta tervezgetik már az új verzióját, ami most talán össze fog jönni M.J. Bassett rendezésében, Matilda Anna Ingrid Lutz olasz modell főszereplésével. Az biztos, hogy a 2023-as San Diegó-i Comic-Con résztvevői a képregényes Vörös Szonja megjelenésének 50. évfordulóján már láthattak egy teaser trailert az új filmből.

Forrás: Millennium Films / Dynamite Entertainment Comics / Eclectic Pictures

 

3. Karate Kid

2025 tavaszán érkezik egy új Karate Kid-film, nem akármilyen szereposztással: Ralph Macchio és Jackie Chan főszereplésével. Annak idején Ralph Macchio játszotta el Daniel LaRussót, vagyis az eredeti Karate Kölyköt, Jackie Chan pedig a 2010-es remake-ben volt tanítómester. A két karakter most először fog találkozni, hogy Kínában együtt oktassák az új Karate Kölyköt, akit Ben Wang alakít. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez a reboot pontosan hogyan kapcsolódik majd a korábbi Karate Kid-filmekhez, illetve a franchise népszerű a spinoff sorozatához, a Cobra Kai-hoz.

Forrás: Netflix

 

4. 28 évvel később

Danny Boyle rendező és Alex Garland 2025 nyarán térnek majd vissza a 28 nappal később és a 28 héttel később régóta várt rebootjával, ami ezúttal a 28 évvel később címet viseli. A történet ezúttal is a halálos vírus által megtizedelt Londonban játszódik, és a korábbi részekben is szereplő Cillian Murphyn kívül benne lesz még Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O'Connell és Erin Kellyman is. Ha a nézőknél is kedvező fogadtatásra talál, a film egy újabb trilógia kezdetét is jelentheti a hírek szerint.

Forrás: InterCom

 

5. Jurassic World 4

Szintén 2025 nyarán érkezik a Jurassic Park franchise legfrissebb felvonása, ami egy teljesen új történetszál lesz a jól ismert dínós univerzumában. Egyelőre viszont nem nagyon tudni, hogy a korábbi részek szereplői közül feltűnik-e majd benne bárki, az viszont biztos, hogy most Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Manuel Garcia-Rulfo, Rupert Friend és Mahershala Ali fognak menekülni a megvadult velociraptorok elől. A sztorit az 1993-as Jurassic Park forgatókönyvírója, David Koepp jegyzi, a rendező pedig az a Gareth Edwards, akinek a Zsivány Egyest köszönhetjük.

Fotó: UIP

 

6. Csupasz pisztoly

A nálunk is nagy népszerűségnek örvendő Csupasz pisztoly rebootját eredetileg 2013-ban jelentették be, de a fejlesztési fázis során számos változáson ment keresztül, míg végül az egész hamvába holt. 2021-ben a humorista Seth MacFarlane-t szerződtették le a projekt felélesztésére, a rákövetkező évben pedig bejelentették, hogy Liam Neeson lesz Frank Drebin. A további szereplők névsora is igen impozáns: Paul Walter Hauser (mint Ed Hocken kapitány), Pamela Anderson, Kevin Durand, Danny Huston, Liza Koshy, Cody Rhodes és Busta Rhymes. A reboot forgatása idén májusában kezdődött, a premiert 2025. július 18-ra tűzte ki a Paramount.

Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

 

7. Penge

Az egyre bővülő MCU (Marvel Cinematic Universe) Pengét is rebootolja, akit korábban Wesley Snipes alakított nagy sikerre a Penge-trilógiában. A vámpírvérű vámpírvadászt a 2025 őszén érkező új részben ezúttal Mahershala Ali alakítja majd, és a film a tervek szerint szervesen kapcsolódik majd a Bosszúállók 5 és a Bosszúállók: Titkos háborúk eseményeihez.

Forrás: InterCom

 

8. Mátrix 5

2021-ben a Mátrix feltámadások folytatta az 1999-ben hódító útjára induló ikonikus franchise-t, és  nemrég bejelentették, hogy hamarosan egy ötödik film is érkezik. Ezt azonban már nem a Wachowski testvérek rendezik, hanem Drew Goddard. Valószínűleg a Mátrix feltámadások szereplőinek nagy része visszatér az új részben is, és máris vannak olyan konteók, hogy az új gonosztevő ezúttal Smith ügynök (Jonathan Groff) lesz.

Forrás: InterCom

 

9. Cliffhanger

A Cliffhanger egy vérbeli '90-es évekbeli akciófilm volt Renny Harlin rendezésében, Sylvester Stallone főszereplésével. 2023 májusában bejelentették, hogy reboot készül a filmből Ric Roman Waugh rendezésében – a havas hegycsúcsok között igazságot osztó hőst pedig ismét Stallone fogja alakítani!

Forrás: InterCom

 

(via Screenrant)