A 80 éves Robert De Niro élete képekben

1943. augusztus 17-én született a Taxisofőr, a Dühöngő bika és Az ír Oscar-díjas sztárja. Ennek örömére egy fotógalérián keresztül futunk végig élete és pályája legfontosabb történésein.

Így festett Robert De Niro 1971-ben, első sikerei előtt. Ez a portré A banda, amelyik nem tudott jól lőni című vígjáték promóciójához készült róla.

Forrás: Silver Screen Collection / Getty Images


A sztár első fontosabb szerepét az 1976-ban bemutatott Taxisofőrben alakította. Ekkor már túl volt az Aljas utcákon és A keresztapa II-n, de a Scorsese-rémálom volt az, ami meghozta számára a nagy áttörést, hiszen hiába nyert Oscart a gengszterfilmes folytatásért, az még csak egy mellékszerep volt.

Forrás: Silver Screen Collection / Getty Images


1981-ben a színész már második Oscar-díját vehette át a szintén Martin Scorsese rendezésében készült Dühöngő bikáért. De Niro a két elnyert trófeán kívül további hat jelöléssel büszkélkedhet (a Taxisofőrért, A szarvasvadászért, az Ébredésekért, a Cape Fear – A rettegés fokáért, a Napos oldalért és Az írért).

Forrás: ABC Photo Archives / Disney General Entertainment Content via Getty Images


Ez a kép is 1981-ben készült a sztárról, aki elég illusztris társaságban látható rajta: épp Martin Scorsese-vel, Liza Minnellivel és Al Pacinóval bulizik. Minnellivel a New York, New York című musicalben, Pacinóval pedig A keresztapa II-ben, a Szemtől szemben című Michael Mann-alkotásban, Az írben és A törvény gyilkosa című borzalomban játszott együtt De Niro.

Forrás: Sonia Moskowitz / Getty Images


Robert De Niro 1976-ban vette feleségül Diahnne Abbott színész-énekesnőt, akivel két gyermekük született: az alábbi, 1977-ben készült fotón Drena nevű kislányukkal láthatók Jack Nicholson és barátnője, Anjelica Huston társaságában.

Forrás: Tim Boxer / Getty Images


De Niro és Abbott 1988-ban elváltak. A színész 1997-ben újra megnősült: egy Grace Hightower nevű nőt vett el (vele látható ezen a 2011-es képen), akivel szintén két gyermekük született, és akivel szintén nem alakultak túl jól a dolgok. Egyszer már 1999-ben is el akartak válni, de utána mégis újból összejöttek, és meg is erősítették a házassági esküjüket. Azóta viszont ismét elindították a válópert, és De Niro ügyvédjei azt állítják, a színésznek a nő miatt kell aprópénzre váltania a tehetségét, mivel házassági szerződésük értelmében évi egymillió dollár jár neki asszonytartásért, és ennek egy részére Hightower addig is igényt tart, amíg hivatalosan még nem mondták ki a válást.

Forrás: John Lamparski / Getty Images


Ma már így fest a két régi harcostárs, Scorsese és De Niro (a fotó tavaly januárban készült róluk egy díjátadón). Az évek során a színész nem kevesebb mint kilenc nagyjátékfilmet forgatott a rendezővel: az Aljas utcákat, a Taxisofőrt, a New York, New Yorkot, a Dühöngő bikát, A komédia királyát, a Nagymenőket, a Cape Fear – A rettegés fokát, a Casinót és Az írt – és együtt dolgoztak a Megfojtott virágok című történelmi-bűnügyi filmen.

Forrás: Kevin Mazur / Getty Images for National Board of Review