A Bohém rapszódia-folytatásra egyre nagyobb az esély

Korábban is felmerült már – most a Queen több videoklipjének rendezője nyilatkozott biztatóan a témáról.

Tavaly év végén – ahogy arról mi is beszámoltunk – Brian May nyilatkozott úgy, hogy talán elkészülhet a zenés életrajzi film folytatása, de ezen túl semmilyen konkrétumot nem árult el.

„Biztos vagyok benne, hogy tervez egy második részt, ami majd a Live Aiddel fog kezdődni. Egy készülő folytatás nagyon is forró téma jelenleg a Queen háza táján”

– nyilatkozta most Rudi Dolezal, aki olyan Queen-dalok videoklipjét rendezte, mint a One Vision vagy a The Show Must Go On.

Első mondatának alanyával pedig Jim Beach-re, a zenekar legendás menedzserére célzott, aki a Bohém rapszódia egyik producere is volt. A film rekord összegeket kaszált a mozikban (jelenleg közel 876 millió dollár a bevétele világszerte, amit még egyetlen másik zenés életrajzi film sem volt képes elérni), és a díjeső sem kerülte el (négy Oscar, két Golden Globe, két BAFTA stb.), így a folytatás egyáltalán nem lenne meglepő. Dolezal állításait ugyanakkor hivatalosan nem erősítette meg sem a Queen menedzsmentje, sem Beach.

Forrás: Fórum Hungary

 

De a rajongók azért így is egészen biztosan láthatnak egy Queen filmet a közeljövőben, hiszen készült egy The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story című dokumentumfilm, ami az együttes és Adam Lambert énekes együttműködését mutatja be (2011 óta Lambert lép fel a koncerteken a Queen megmaradt tagjaival, azaz Brian Mayjel és Roger Taylorral), és amit idén tavasszal mutat be az amerikai ABC televízió. A nemrég lezajlott Oscar-gálán is Lambert lépett a színpadra a Queennel a show egyik műsorelemeként.


(via NME)