A Bosszúállók: Végjáték rendezőpárosa közösségi filmklubot indított az Instagramon

A Russo testvérek péntekenként jelentkeznek Pizza Film School című műsorukkal. A kedvenc filmjeikről mesélnek majd, és rajongók kérdéseire is válaszolnak.

Miközben Daniel Radcliffe a Harry Potterből olvas fel, Schwarzenegger pedig Luluval, a szamárral és Whiskeyvel, a pónilóval jelentkezik be az online talkshow-kba a koronavírus idején, Joe és Anthony Russo (az Amerika Kapitány - A tél katonáját, az Amerika Kapitány: Polgárháborút, a Bosszúállók: Végtelen háborút és a Bosszúállók: Végjátékot megrendező testvérpár) filmklubot indított az Instagramon.

Joe Russo, Anthony Russo, Chris Evans, Scarlett Johansson és Samuel L. Jackson az Amerika Kapitány: A tél katonája párizsi premierjén, 2014. márciusában (fotó: Stephane CardinaleCorbis via Getty Images)

 

A Pizza Film School egy péntekenként jelentkező Instagram Live adás lesz. Az első rész május 15-én megy majd le, amikor a Russo testvérek arról fognak beszélni, hogyan hatott a munkásságukra Mathieu Kassovitz 1995-ös drámája, A gyűlölet. A teljes bejelentés szövege a rendezőpáros Instagram-oldalán olvasható:

Bemutatjuk a #RussoTesókPizzaFilmSuliját! Mint sokan közületek, mi is a családunkkal nézzük a filmeket a karantén alatt. Ezek a családias filmes esték ösztönöztek bennünket arra, hogy kezdjük el megosztani veletek a kedvenc klasszikusainkat. Ezen túl mindig kiválasztjuk a Hét Filmjét, azokat az alkotásokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak ránk, és amelyek inspiráltak minket, hogy filmrendezők legyünk. Minden pénteken bejelentünk egy címet, majd a következő pénteken élőben átbeszéljük, miközben mindenki kérdésére igyekszünk válaszolni. Vagyis egy hetetek lesz megnézni a filmeket. Minden adásban lesz egy vendég, és kedvenc pizzánkat fogjuk rendelni a kedvenc helyi éttermünkből. Szeretjük a filmeket és a pizzát, szóval innen jött #RussoTesókPizzaFilmSulija név. Az első Hét Filmje A gyűlölet lesz Mathieu Kassovitztól (az Amazon Prime-on és az iTunes Filmen is elérhető). Miután megnéztétek a filmet, csatlakozzatok jövő pénteken az Instagram LIVE-ban! Az első vendégünk a díjnyertes filmkritikus, Pete Hammond lesz. Na, ki jön? (Külön köszönet Joe fiának, Basilnak, a logóért!)

 (via NME.com & The Hollywood Reporter)