A Disney titokban kivágott egy jelenetet a Toy Story 2-ből

A #MeToo mozgalom után már nem szalonképes a szereposztó dívány jelenségével viccelődni. Azért szólhattak volna!

Az 1999-es Toy Story – Játékháború 2. ominózus jelenetében az Aranyásó nevű karakter (az eredeti verzióban Stinky Pete) viselkedik nem megfelelő módon két Barbie babával. Az animációs film végén, már a stáblista közben futó úgynevezett crazy creditekben azt láthatjuk, hogy az animált szereplők eljátsszák, mintha igazi színészek lennének, és – ahogy azt más filmekben szokták – bemutatnak velük pár elrontott felvételt, bakit, kimaradt jelenetet.

Ennek a bakiparádénak a részeként az Aranyásót azon kaphatjuk rajta, hogy két egyforma Barbie-val bájolog a dobozában.

„Á, szóval ti egypetéjű ikrek vagytok, és teljesen egyformák? Biztos vagyok benne, hogy tudok adni nektek egy szerepet a következő filmemben”

– mondja a kéjenc figura, miközben gyengédnek szánt mozdulattal megérinti az egyik, zavartan kuncogó lány kezét.

Miután az Aranyásó észreveszi, hogy figyelik őket, ő maga is zavarba jön, és sietősen elbúcsúzik a Barbie-któl, de még biztosítja őket róla, hogy bármikor szívesen beszélget velük, és ad nekik tippeket. A képsor tehát a szereposztó dívány jelenségéből csinál viccet, nem túl ízléses módon, amire időközben a Disney-nél is rájöttek, így sutyiban kivágták a jelenetet a filmből.

A változást a múlt hónapban vette észre egy filmrajongó, aki azóta online fórumokon és különféle site-okon terjeszti az igét. A jelenet eltávolítása állítólag a Blu-Ray kiadásokat és a letölthető verziókat is érinti. A történet pedig duplán is kínos, hiszen a Toy Story 2. egyik rendezőjét, egyúttal a filmet gyártó Pixar társalapítóját, John Lassetert a Weinstein-botrány kirobbanása után szintén megvádolták azzal, hogy visszaélt a helyzetével, és tolakodóan viselkedett a kollégáival, beosztottjaival.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A történtek után Lasseter távozott is a Disney/Pixartól, ahol ő volt az animációs részleg vezetője. Az Aranyásós/Barbie-s jelenet pikantériáját egyébként már korábban kiszúrta egy YouTube-felhasználó, és úgy tette fel az ominózus képsort a videomegosztóra, hogy „John Lasseter szereposztó díványa”. A rendkívül népszerű Toy Story franchise negyedik darabját amúgy június 20. óta játsszák a magyar mozik is – remélhetőleg abban nincs semmilyen kínos jelenet, amit utólag el kell majd távolítani.


(via The Guardian)