A dühös twitterezők Simba szerelmét követelik

Új előzetest hoztak nyilvánosságra Az oroszlánkirály reboothoz – ami tök ugyanolyan, mint a korábbi. És nem ez az egyetlen probléma vele…

Július 18-án mutatják be a magyar mozik Az oroszlánkirály „élőszereplős” (vagy legalábbis CGI segítségével élethűvé varázsolt figurákkal készített) remake-jét, amihez a Disney új posztert és előzetest mutatott be a vasárnap esti Oscar-gálára időzítve. A korábbi, novemberben nyilvánosságra hozott trailert – ami szinte kockáról kockára az eredeti animációs film híres, Simba születését bemutató jelenetét ismételte meg – 24 óra leforgása alatt 224,6 millióan látták.

Talán a nagy sikerre való tekintettel döntött úgy a stúdió, hogy az új előzetes nagyjából ugyanolyan legyen, mint a régi: ezúttal is azt láthatjuk, hogy az állatok összegyűlnek hódolni a frissen világra jött Simbának, akit ünnepélyesen bemutatnak nekik. A rajongók tehát joggal csalódottak, mert ők szeretnének már kicsit többet látni és hallani a reboot új sztárjainak (Beyoncé, Donald Glover, Chiwotel Ejiofor, Seth Rogen) alakításaiból.

A dühös nézők ezért a Twitteren estek neki a filmnek: valaki találóan azt állítja, az új trailer csak az első remixe. Ezenkívül azt is sokan sérelmezik, hogy továbbra sem vethetünk egy árva pillantást sem Simba barátjára, későbbi szerelmére, Nalára, és nem hallhatjuk a hangját sem, pedig nem más kölcsönzi, mint Beyoncé. Egyesek határozottan azt követelik, hogy „rakjátok be Beyoncét az egyik Oroszlánkirály-előzetesbe, ti gyávák!”, míg mások felteszik a kérdést, hogy a sztár benne van-e egyáltalán a filmben.

A dühöngőket valószínűleg a trailerrel együtt bemutatott új poszter sem nyugtatja le, hiszen azon sem látható semmi újdonság: az animációs eredetiből ismert ikonikus kép szerepel rajta, ahogy Mufasa és fia, Simba nézik a naplementét.


(via Independent)