A filmkritikusok bojkottot hirdettek a Star Wars 8 ellen

Így akarták elérni, hogy a Disney ne tiltsa ki a vetítéseiről a Los Angeles Timest. Sikerült!

Ismét megmutatta a média, hogy nem véletlenül hívják a negyedik hatalmi ágnak! Miután a Disney egy, a cégbirodalomnak eléggé kényelmetlen Los Angeles Times-cikk miatt kitiltotta Az utolsó Jedik sajtóvetítéséről  az LA Times teljes szerkesztőségét, a The Washington Post egyik újságírója,  Alyssa Rosenberg bojkottra hívta fel a teljes sajtót: amíg nem engedik be a vetítésekre a Timest, addig ő sem fog elmenni az ilyen eseményekre, és nem is fog írni a Disney-produktumoktól.

A Post felhívásához szinte azonnal csatlakozott a The A.V. Club házigazdája, AA Dowd, Jason Bailey rendező, a CNN-es Jake Tapper, és számos tag olyan szakmai szervezetekből, mint a Los Angeles Film Critics Association, a New York Film Critics Circle, a Boston Society of Film Critics és a National Society of Film Critics. A Disney a nyilatkozatcunami és Twitter-áradat hatására kedden már vissza is vonta az LA Times kitiltását.

Az ominózus Times-cikk egyébként arról közölt egy terjedelmes tényfeltárást, hogy a Walt Disney Company miként lobbizott ki magának Kaliforniában mindenféle előnyöket (többek között anyagi segélyt és pénvisszatérítést) az anaheimi Disneyland számára, például azzal, hogy bizonyos képviselőket támogatott a városi tanácsban. (via Independent)