A Hófehérke-remake színésznője elmondta a véleményét a toxikus Disney-rajongókról

Már csak néhány hónap és láthatjuk az élő szereplős Hófehérke remake-et.

Néhány évvel ezelőtt elszabadultak az indulatok az interneten, amikor kiderült, hogy a kolumbiai származású Rachel Zegler alakítja Hófehérkét a készülő remake-ben. A Disney-rajongók többsége inkább egy fehér bőrű színésznőt akart szerepre. A színésznő azóta számos rasszista üzenetet kapott,  azonban ő próbálja figyelmen kívül hagyni a durva kritikákat. Azt pedig most elárulta, hogy melyik eredettörténetet vették figyelembe a készítők a forgatások során.

Egy másik fajta verzióra esett a választásuk, amelyben Hófehérke még kisbabaként túlél egy hatalmas hóvihart, a szülei pedig emiatt nevezik el Hófehérkének, hogy emlékeztessék az állhatatosságára. A film egyik fontos sarokköve, hogy megmutassa a fiataloknak, mennyire erősek tudnak lenni”

– nyilatkozta a 23 éves sztár a Varietynek.

Zegler úgy gondolja, hogy rengeteg Disney-rajongónak toxikus a viselkedése, és az ellene irányuló  támadások a világban még mindig jelenlévő nőgyűlöletből fakadnak. A színésznő hozzátette,  hogy nem szeretné megmutatni az utálkozó embereknek, ha fájdalmat okoznak neki, éppen ezért nem tartja jó ötletnek, ha valaki a negatív kommentek miatt szünetet tart a közösségi médiában.

Az életem és a karrierem során is láttam, ahogy szétszedik a nőket. Attól tartok, ennek még sokáig tanúi leszünk”

– magyarázta Zegler.

Marc Webb áll rendezőként a film élén, a forgatókönyvet pedig Greta Gerwiggel közösen írták. A Hófehérke hazai bemutatója 2025. március 20-án lesz. Ha pedig még nem láttad az előzetest, akkor érdemes belenézni:

Forrás: Slash Film