A horrorpápa Dario Argento nincs elragadtatva a Sóhajok remake-től

Szerinte az ő 1977-es eredetije jobb volt. Az új filmen képtelenség parázni, és a zenéje sem jó.

Az európai horrorfilmgyártás olasz nagymestere, Dario Argento nemrég interjút adott a Radio Rai 1-nek. Szóba került többek között a tavaly bemutatott Sóhajok, ami az ő ugyanilyen című, 1977-es giallójának volt a remake-je. Argento azonban nem volt elájulva az új verziótól:

Nem tudott lázba hozni. Elárulta az eredeti film szellemiségét: nincs benne rettegés, nincs benne zene. Nem voltam vele elégedett.
Dario Argento és a hatalmas nyúlmaszkban parádézó Takashi Shimizu rendező a 67. Velencei Filmfesztiválon, 2010-ben (fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

 

Ugyanakkor viszont voltak olyan elemei is a filmnek, amelyek még Dario Argento szigorú mércéje szerint is jók voltak. Szerinte a rendező, Luca Guadagnino egy kiváló ember, és a díszlettervező is profi munkát végzett:

Gyönyörű asztalokat, gyönyörű függönyöket, gyönyörű ételeket mutattak. Ez mind nagyon szép lett.

Argento egyébként 78 évesen sem pihen, jelenleg épp egy új filmet készít elő két forgatókönyvíróval  – viszont saját bevallása szerint már a film címén is összevitatkoztak, és végül a mester átíratta velük. (via Consequenceofsound.net)