A Jóbarátok Emmája elég meglepő helyen bukkant fel

Az egykor az édes kisbabát játszó ikerpárnak a népszerű sitcom óta nem is volt fontosabb szerepe, de most nagyot dobbantottak.

Hatalmasat megy az amerikai mozikban a Tűnj el! című pszichohorrorral feltűnt Jordan Peele új filmje, a Mi. Az alkotó második horrorfilmje az elmúlt hétvégén több mint 70 millió dolláros bevétellel nemcsak az észak-amerikai jegybevételi toplista élén nyitott, hanem ezzel a műfajban minden idők harmadik legjobb nyitását produkálta.

Mi. Forrás: UIP-Duna Film

 

De a Mié a legjobb első hétvége rekordja, ha csak az eredeti ötleteken alapuló horrorokat nézzük (ugyanis az Az című Stephen King-adaptáció és az új Halloween körözte le), sőt az amerikai filmtörténelem során a második legjobban kezdő filmnek számít (egyedül az Avatart találjuk előtte), szintén az eredeti ötleten alapuló alkotások között. Idén eddig egyedül a Marvel Kapitány nyitott jobban nála, ezenkívül a valaha bemutatott korhatáros filmek közül a második legjobb kezdést vitte véghez (a Ted című vígjáték mögött).

Jóbarátok. Forrás: port

 

Ebben az új szenzációban pedig nem mások játsszák az Elisabeth Moss által alakított karakter ikerkamaszlányait, mint Cali és Noelle Sheldon, akiket korábban a Jóbarátok kilencedik és tizedik évadában láthattunk – még mint csecsemőket, ugyanis Ross és Rachel gyermekét, Emmát alakították mind a ketten. A jelenleg 16 éves lányoknak Emma baba megformálása óta nem igazán volt jelentős szerepük (leginkább rövidfilmekben tűntek csak fel), szóval vélhetően az ő életükben is fontos esemény a Mi sikere.

Ami pedig a Jóbarátok-rajongókat illeti, a vicces rádöbbenésen kívül – ahogy arra egy twitterező felhívta a figyelmet – mi ismét nagyon öregnek érezhetjük magunkat. A horrorfilmnek ugyanakkor vannak más referenciái is: nemrég ugyanis a rendező elárulta, melyik tíz filmet nézette meg a főszerepet játszó Lupita Nyong'óval – és hát nem a Jóbarátok tíz epizódjáról van szó. A színésznőnek tíz horrort kellett megnéznie (Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Furcsa játék, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék), hogy minél jobban beleélhesse magát karakterébe.


(via Independent)