A Joker operatőre válaszolt egy sokakat foglalkoztató kérdésre

Egy filmbéli karakter miatt aggódnak a rajongók, a film operatőre személyesen válaszolt a kínzó kérdésre.

Vigyázat, spoilerveszély!

Még egy hónapja sincs a mozikban a Joaquin Phoenix Joker-filmje, de már 849 milliós összbevételnél jár, és folyamatosan jelennek meg róla az újabb és újabb cikkek. Most például azon agyal mindenki, hogy mi lett szegény Sophie Dumomnddal, akit Zazie Beetz alakított a filmben? Most akkor a kettyós Joker megölte a szerelmét a filmben vagy nem?!?

  • A rövid válasz: nem ölte meg.
  • A hosszú válasz: nem ölte meg, hiszen sosem volt a barátnője, összesen egyszer találkoztak, a többit meg már a nem teljesen normális Arthur Fleck képzelte hozzá. Sokan persze elkezdtek kombinálni annál a jelenetnél, amikor a Bűn Bohóchercege távozik Sophie lakásából, elindul hazafelé, hisztérikusan nevetni kezd, és a távolban felharsan egy sziréna – a rajongók szerint ez azt jelentette, hogy Joker megölte a lányt. Csakhogy Joker ebben a filmben nem öl meg válogatás nélkül mindenkit, csak azokat, akik szemét módon bántak vele, Sophie viszont nem tett vele semmi rosszat.

Ezt az utóbbi magyarázatot erősítette meg a film operatőre, Lawrence Sher is a Slash Film mozimagazinnak adott interjújában:

Azt akartuk, hogy a valós és a nem valós jeleneteket a néző értelmezze. Ott van például a [Joker] Sophie-val fennálló, fantasztikus kapcsolata. Az emberek megkérdezik tőlem, hogy akkor most őt megölték? Todd [Phillips, a film rendezője] egyértelműen azt akarta láttatni, hogy nem ölték meg. Arthur valóban meggyilkol olyan embereket, akik valamilyen módon ártottak neki, de Sophie soha semmivel nem sértette meg. Azzal kapcsolatban, hogy mi valódi és mi nem valódi, direkt eljátszottunk vizuálisan, vannak olyan visszautaló jelenetek, amelyek egymás tükörképei. Ezekkel a képekkel és a hasonló módon felépített jelenetekkel nyomokat hagytunk [a nézőknek]. Szeretem, ha az emberek beszélgetnek egy filmről, és meghozzák róla a saját végkövetkeztetéseiket.

És van még egy konteó is, miszerint a Joker és Batman féltestvérek(!!!), de a Thomas Wayne-nel folytatott viszonyt a rajongók szerint Arthur Fleck bolond anyja csak képzelte, a valóságban sosem történt ilyen. (via Uproxx & DigitalSpy)