A Kaliforniai álom tarolt a kritikusok díjátadóján

A díjátadók időszaka elkezdődött a 22. Critics' Choice Awards-cal, ami vasárnap zajlott le Kaliforniában, az est házigazdája pedig T.J. Miller volt. A legjobb 2016-os filmekről és tv sorozatokról a Broadcast Film Critics egyesület és a Broadcast Television Journalists egyesület tagjai szavaztak. A filmek között a legtöbb jelölést a Kaliforniai álom kapta.

Ryan Gosling és Emma Stone közös filmje, a Kaliforniai álom film bírt a legtöbb jelöléssel az amerikai kritikusok céhének díjátadóján, és ehhez mérten 8 díjat  be is zsebelt: köztük a legjobb operatőr, rendezés, forgatókönyv, díszlet, vágás, zene, eredeti forgatókönyv és főcím dal díját is.

Natalie Portman kapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Jackie filmben való alakításáért, sőt a Kennedy feleségéről szóló film legjobb smink és jelmeztervezés díját is bezsebelte.

A  legjobb vígjáték a Deadpool lett, és a vígjáték kategóriában a legjobb színész díját Ryan Reynolds nyerte a Deadpoolban nyújtott teljesítményért. Az akciófilmek legjobb színésznője kategória győztese pedig Margot Robbie lett.

Ha az összes nyertest megszeretnéd nézni, akkor itt megtalálod őket!