A kis DiCaprióval a Baljós árnyak még Bébi Yodánál is cukibb lett!

A legújabb deepfake-diliben Hayden Christensen helyett a Titanic sztárja lett az előzménytrilógia főszereplője.

Mikor már azt hittük, semmi sem lehet viccesebb annál a deepfake-videónál, amiben a Collider mozimagazin csapata egy asztalhoz ültette egy kamu kerekasztal-beszélgetés erejéig Robert Downey Jr.-t, Tom Cruise-t, Ewan McGregort, Jeff Goldblumot és George Lucast, itt a csapat legújabb videója, amiben

kicserélték a Star Wars-előzménytrilógia legemlékezetesebb jeleneteiben Jake Lloyd és Hayden Christensen fejét Leonardo DiCaprio arcára!!!

No de mi is ez a deepfake, ami lehetővé tette ezt a mókázást? Egy egyszerre mulatságos és rémisztő XXI. századi technológia, amit mi is sokszor bemutattunk már itt a Port.hun! A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, megkeressük hozzá egy sztár jól ismert fizimiskáját, és utasításba adjuk a számítógépnek, hogy addig-addig nézegesse ezt a kettőt, miközben bonyolult algoritmusokkal számolgat (ez a rész a deep neural network a deepfake szóban), míg a végén ki nem köp egy vicces kamuvideót (ez a része a fake), amiben már egy másik sztár csinálja azt, amit korábban a kollégája.

A celebek kamupornóin túl ez a technológia többek között olyan mókás jeleneteket szült eddig, mint Nicolas Cage Bond-videójaa megfiatalított Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadása a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest GumpbanWill Smith a Mátrixban, a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben vagy a rajongói Vissza a jövőben 4-kisfilm, a fiatal Michael J. Fox főszereplésével! (via Collider Videos)