A lány a Terminátorból hangyás gyerekekre vigyáz

Mackenzie Davis egy regényklasszikus új feldolgozásában egy ódon kastély lakóira, vagyis két furcsa kisgyerekre vigyáz. És rettentő dolgok vannak készülőben.

Aki eddig nem jegyezte meg Mackenzie Davis nevét, az legyen szíves, tegye meg. Merthogy miatta lesz nagy durranás a hamarosan a mozikba kerülő Terminátor: Sötét végzet, ő volt a Szárnyas fejvadász 2049 legizgalmasabb karaktere és miatta volt annak idején olyan sikeres a Halt and Catch Fire - CTRL nélkül tévésorozat. És ő a főszereplője a The Turning című pszichothrillernek, bár akár horrornak is nevezhetjük, nehéz eldönteni, amíg az egész filmet nem láttuk – a The Turningnek. Aminek most jött ki az első, nagyon hangulatos előzetese.

A történet a következő: egy titokzatos férfi megbíz egy fiatal nevelőnőt, hogy szüleik halála után vigyázzon kis unokahúgára és annak bátyjára, akik egy majdnem üresen álló vidéki kúriában élnek a házvezetőnőjükkel. Aki pont úgy néz ki, mint a horrorfilmekben a házvezetőnők. És a gyerekek is pont olyanok, mint akik egy horrorfilmből léptek volna ki: furcsák, kiszámíthatatlanok, és az ember nem tudja, hogy ők akkor most potenciális áldozatok vagy lehetséges elkövetők, és a ház sem biztos, hogy csak majdnem üres. A Universal által kitett előzetesből sokkal több nem derül ki, csak az, hogy a srác elég fenyegető tud lenni, de biztos lesz, akinek ennyiből is ismerős lesz a sztori, és nem véletlenül.

Floria Sigismondi (A rocker csajok) rendezőnő ugyanis egy, már sokszor feldolgozott irodalmi klasszikushoz nyúlt, A csavar fordul egyet című Henry James regényhez, csak a cselekményt a 90-es évekbe helyezte. És a srác sem véletlenül olyan ijesztő, hiszen a fiatal korához képest horror veteránnak számító Finn Wolfhard (Stranger Things, Az, Az Aranypinty) alakítja, míg a kislányt játszó Prince Brooklynnt is nagyon nagy tehetségnek mondják. Az persze a trailerből is látszik, hogy a The Turning valószínűleg nem lesz a műfaj új klasszikusa, de nagyon izgalmas darabnak ígérkezik, Mackenzie David pedig láthatólag most is beleadott apait-anyait, és a gyerekek is nagyon jók. Ráadásként rengeteg pókot kapunk, a kisebb szerepekben pedig Mark Huberman, Barbara Marten, Niall Greig Fulton és Kim látható. A filmet Amerikában 2020. január 24-én mutatják be, reméljük, hozzánk is eljut majd valahogy.