A legidegesítőbb karakterek, akiktől a falat kaparjuk

Még a legjobb filmet, sorozatot is képes tönkretenni egy pocsék karakter, és legszívesebben átugranánk az összes jelenetét. Listába szedtük néhányukat, bár a névsor gyaníthatóan meg fogja osztani olvasóinkat.

Kevin

Mindenki tegye a kezét a szívére és vallja be: végig a betörőknek drukkolt, és arra vágyott, hogy ha nem is harapdálják le a pici ujjacskáit, legalább egy kicsit szorongassák meg a tenyérbemászó, aljas kissrácot. A második részben különösen gonosz, a sok rajzfilmes csapda mellett azért a téglahajigálás már kifejezetten szadista húzás. Szegény Marv. 

 

Adam Sandler 

Napjaink egyik legérthetetlenebb sikertörténete az övé, mert gyakorlatilag az egész életműve abból áll, hogy olyan idegesítő figurákat játszik, amitől ökölbe szorul mindenünk, még olyan szervünk is, amit lehetetlenség ökölbe szorítani. Ezt a figurát a Sátánkában járatta csúcsra, de ha kőkemények vagyunk, az idegeink pedig acélsodronyból, akkor a film nagyon vicces, de ez nem Sandler érdeme.

 

Jar Jar Binks

Az abszolút toplistás, minden idők legidegesítőbb figurája a nyavalyás gungan. A szövege, a járása, a szánalmas poénjai, a balfácánkodása, mindene kiborító, az egész karakter léte értelmezhetetlen. Szerencsére valamelyest kárpótolt a gyötrelemért, amikor Jar Jarnak komoly szerepe lett a Birodalom kikiáltásában. Egy népszerű elmélet szerint a gungan valójában egy Sith, és csak megjátszotta a balféket, hogy testközelből manipulálhassa az eseményeket, és később kiteljesedett volna a figurája, csak Lucas visszakozott az általános gyűlölet miatt. Talán csak belemagyarázás az egész, de néhány bizonyíték eléggé megalapozottnak tűnik, és ha igaz lett volna, majd folytatták volna a szálát, fene tudja, lehet, hogy sokat dobott volna az előzménytrilógia megítélésén.

 

Anakin Skywalker

A fiatal Anakin még Jar Jarnál is nagyobb anomália a Star Wars univerzumában, Hayden Christensen pedig a legalkalmatanabb a majdani Darth Vader megformálására - bár mentségére legyen szólva, hogy ezt a pocsék karaktert a borzalmas szövegeivel együtt még egy színészóriás sem tudta volna eljátszani. Anakinról süt az ostobaság, Palpatine-nak nem nagy teljesítmény teletömni a fejét hülyeségekkel, a gyerek egyfolytában hisztizik, és már az indok is nevetséges, amitől Darth Vaderré válik.

 

Pee-Wee Herman

Az amerikai gyerekek körében valamiért nagyon népszerű volt a '70-80-as években ez a borzalmas figura, aki összetömörítette az összes elviselhetetlen tulajdonságukat, és ettől nem csak idegesítő, hanem kifejezetten kellemetlen lett az egész karakter. Tim Burton Pee-Wee egész estés kalandjával kezdte mozifilmes karrierjét, és ugyan a film már magán viseli a rendező jellegzetes stílusjegyeit, de a címszereplő miatt nehéz szeretni.

 

Ruby Rhod

Az ötödik elemben mindig is zavaró volt, hogy Besson telepakolta infantilis poénokkal, de az extrém külsejű rádiós műsorvezető, Ruby Rhod az egész film mélypontja. Nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is őszintén kedvelné.

 

Szamár

A kötelező vicces mellékszereplő, a főszereplő sidekickje, akinek be nem áll a szája, és nehéz eltalálni az arányokat, hogy ne menjen az agyunkra. A Shrek Szamaránál nem sikerült a bravúr, és ha csak felbukkan, már megkeseríti a szórakozásunkat. Nem, a Szamár nem vicces. 

 

Samu 

Frodó már akkor elviselhetetlen, mikor kezdi megbolondítani az Egy Gyűrű, de hű barátja, Csavardi Samu a szolgalelkűség tökéletes megtestesítője. Jószándékú, rendes kis hobbitka, egy kisember, kis igényekkel, de amiről talán ő is azt hiszi, hogy hűség és gondoskodás, nem több puszta seggnyalásnál. 

Iris West

Ő a szimbóluma annak, hogy mi a CW sorozatainak az általános rákfenéje: a mérhetetlen lelkizés. Az Arrowverse sorozataiban szinte másodpercre pontosan lemérhető, hogy minden epizód utolsó ötödik percében kezdődik a "ne haragudj" vagy az "igazad volt" jelenet, de ha egy egész karakter csak erről szól, az már kibírhatatlan. Iris West a Flash legfölöslegesebb karaktere, maga a két lábon járó picsogás, és sajnos ahogy haladt előre a sorozat, mint valami ragály, eluralkodott a viselkedés a többi szereplőn is. Barry Allen is kórosan elirisesedett, Wally West pedig kitartó hisztijével bővítette az elviselhetetlen szereplők sorát. Hamar felzárkózott testvérsorozata, az Arrow mellé, amiben kivétel nélkül mindenki sopánkodik és Coelhót megszégyenítő bölcsességekkel dobálózik, élen a címszereplővel, a csuklyában kőkemény Oliver Queennel.

 

Tony Stark

Stark már az első Vasember idején is egy seggfej volt, de azért lehetett kedvelni. Ám mára egyszerűen sok lett belőle, óriási egójával, műmájer lazaságával rátelepedett a Marvel filmjeire. A Végtelen háborúban nagy karaktergyilkolászást ígérnek, talán ő is közöttük lesz, mert lássuk be, ideje lenne végre megszabadulni a karaktertől. Ahogy egyébként Lokitól is, mert ő is hasonló utat járt be, mint Vasember. És ne feledkezzünk meg Pepper Pottsról sem, akitől már a kezdetektől kaparjuk a falat.