A magyar mozikba is eljut Leonardo DiCaprio és Robert De Niro közös filmje

És az első előzetes is megérkezett a Martin Scorsese által rendezett, először a most zajló Cannes-i Filmfesztiválon látható történelmi bűnfilmhez. Garantált a libabőr!

Ahogy arról már többször beszámoltunk, Scorsese legújabb filmjét, a Killers of the Flower Moont az Apple TV+ számára forgatta, de a közel 3 és félórás opust nem csak streamingen élvezhetjük: a cannes-i díszbemutatót és az október eleji amerikai premiert követően október 19-én a magyar mozikba is eljut a David Grann Megfojtott virágok című könyve alapján készült alkotás.

A fesztiválpremierre időzítve csütörtök délután kijött az első előzetes is a műhöz. A közel 2 perces teaserből ugyan nem sok minden derül ki a Killers of the Flower Moon sztorijáról, de egyrészt a vészjósló hangulat átjön, másrészt mivel Grann tényregénye magyarul is megjelent,

nagyjából lehet tudni, miről fog szólni a film.


A Megfojtott virágok a könyv fülszövege szerint azt mutatja be, hogy „amikor az 1920-as években kiderült, hogy az oklahomai oszázs indiántörzs (…) földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik, (…) egyszer csak valami egészen hátborzongató történt. A törzs tagjait egymás után meggyilkolták. (…) És azok is meghaltak, akik kérdéseket tettek fel…”

A Killers of the Flower Moonban DiCaprio egy Ernest Burkhart nevű férfit játszik, aki feleségül vesz egy oszázs nőt (Lily Gladstone), miközben Burkhart nagybátyja, egy nagy hatalmú helyi földbirtokos (Robert De Niro) valamiféleképpen érintetté válik a gyilkosságokban. A filmben szerepel Jesse Plemons (ő alakítja az ügyben nyomozó FBI-ügynököt) és Brendan Fraser is. Érdekesség, hogy habár

mind DiCaprio, mind De Niro Scorsese kedvenc színészének számít, és külön-külön egy rakás filmjében játszottak, az 1993-as Ez a fiúk sorsa óta most láthatók először együtt a vásznon.


(via Variety)