A Marvel moziverzum legjobb csajai

Kinek mi jön be, a vörös, a szőke, a barna, netán a zöld? Szuperhősök, titkos ügynökök, mutánsok, orgyilkosok és tehetséges titkárnők a Marvel csodálatos világából.

Natasha Romanoff / Fekete Özvegy - Scarlett Johansson

Az nem lehet kérdés, hogy ő legyen az első helyen, hiszen a Fekete Özvegy, akiről csak annyit tudunk, régen a rossz oldalon dolgozott, és, hogy bejön neki Bruce Banner, avagy a Hulk, mindig is ott volt a Bosszúállók között, de valahogy sosem kapott főszerepet, bár megvoltak a maga pillanatai – igaz, neki se szuperképességei, se szuperkütyüi nincsenek. És kicsit igazságtalan, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban külön poénkodnak Amerika Kapitány morcos szakállán és Thor rövid haján, de senki sem jegyzi meg, hogy Natasha szőke lett, mert az lett. Se baj, az már biztos, hogy ő saját filmet kap!

Wanda Maximoff/Skarlát Boszorkány - Elizabeth Olsen

A Bosszúállók: Ultron korában (2015) ismerhettük meg az újabb oroszos nevű szuperhőst, pontosabban mutánst és ikertestvérét. Pietrót, vagyis a szupergyors Higanyt, akiken a gonosz Wolfgang von Strucker kísérletezett, merthogy a lány pedig képes az elmét manipulálni és energiát kibocsátani magából. Ő és testvére eredetileg az X-Men franchise-hoz tartozott, de a Marvelnél gondoltak egyet, és áthozták a Bosszúállók csapatába, bár először ellenük harcolt Ultron oldalán, de aztán rádöbbenve a mesterséges intelligencia valós céljaira, hőseink mellé állt, és rögtön össze is jött Vízióval – amit csak a Végtelen háborúban ismernek be.

Hope Van Dyne – Evangeline Lilly

A feltaláló Hank Pym lánya, aki maga is elismert kutató és harcművész, és aki kissé neheztel apura, mert anyu halálakor magára hagyta, és bentlakásos intézetbe küldte. Így aztán kemény csaj lett belőle, aki rendre a helyére teszi Scott Langot, vagyis a Hangyát, aki ugyebár először csak egy piti tolvaj, így a lány kissé le is nézi. Aztán persze fegyvertársak és partnerek lesznek, ami aztán minden bizonnyal a hamarosan bemutatásra kerülő A Hangya és a Darázsban teljesedik ki. A kanadai Lilly vicces és kemény, szóval érdemes figyelni rá!  

Jane Foster - Natalie Portman

A szép tudós – nohát, itt minden tudósnő gyönyörű! – a daliás Thor szerelme, ami azért vicces, mert a hatalmas termetű Chris Hemsworth és a parányi Natalie között lehet másfél méter különbség, de ez csak jobban kihangsúlyozza, mennyire különböző ez a két ember. A Thorban (2011) megismert Jane Foster, aki a Thor: Sötét világban (2013) is visszatért, de Portman a harmadik részből már nem kért, pedig a képregények szerint ő viszi tovább Thor kalapácsát. És ami azt illeti, talán sosem illett ebbe az univerzumba űrvikingekkel, hatalmas pörölyökkel és mindenféle bizarr CGI dologgal. Attól még Natalie az összes csaj közül a legszebb.

Gamora - Zoe Saldana

A zöld is lehet szexi, és most nem a Hulkról beszélünk! A galaxis – vagy az univerzum? – leghalálosabb orgyilkosnője ugyan kissé egészségtelen színű, és még mintha kék foltok is lennének rajta, de mindezért kárpótol minket az egyénisége. Ami vibráló és érzékeny, impulzív és büszke, és mindenezek fényében nehéz ezt az egész orgyilkosos dolgot elhinni, még akkor is, ha tudjuk, maga Thanos, a nevelőapja készítette fel a „szakmára”. A galaxis őrzőiben (2014) és folytatásában is szerettük, de a kép róla a Végtelen háborúban áll igazán össze.

Pepper Pots - Gwyneth Paltrow

Mint tudjuk, a drága Pepper Tony Stark talpraesett titkárnőjeként kezdte a pályáját, ás annyira határozott és tisztességes volt, hogy a tálibok vagy más terroristák között újjászületett Vasember tisztára beleszeretett, és áthágva a munkahelyi etikettet, végül rábízta a Stark Industries vezetését. Ha nem kettejükről lenne szó, akkor ez nem lenne ízléses dolog, de Robert Downey Jr. és a karakterhez kissé kivörösített Gwyneth Paltrow elhitetik velünk, hogy ők alkotják a képregényfeldolgozás történelem legszebb párját!

Peggy Carter - Hayley Atwell

A Marvel moziverzum hősnői mind modern lányok és asszonyok, amire különösen figyelt a stúdió – ám van egy kivétel. Ez pedig a csinos Peggy Carter, akit az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban (2011) ismerünk meg. Peggy végig jelen van Steve Rogers kiképzésén, látja, miként lesz belőle a csupaizom Amerika Kapitány, és persze beleszeret, de nem csak azért, ami lett, hanem azért is, ami volt, ha tetszik érteni. Peggy vörös rúzsa, frizurája, kis kosztümje egy letűnt kort idéz, és nem csak a történet szerinti 1940-es éveket, de Hollywood igazi aranykorát is – nem véletlen, hogy Carter ügynök saját tévésorozatot kapott!

Nakia - Lupita Nyong'o

A hatalmas sikert arató Fekete Párduc tulajdonképpen az erős fekete nőkről szólt, akik körülveszik a főhőst. T’Challa anyjáról, feltaláló kishúgáról, testőrsége mindig durcás képű vezetőjéről és szerelméről, Nakiáról, aki nem csak egy igazi amazon, de szép is. A kenyai származású, de érdekes módon Mexikóban született Oscar-díjas Lupita Nyong'o Wakanda királyának élő lelkiismerete, ő beszéli rá szerelmét, hogy megnyissák a határokat és feltárják titkaikat, hogy jobbá tegyék a világot – és pont ezért különös, hogy ő egyáltalán nem tér vissza a Végtelen háborúban, pedig a filmbeli végső ütközet pont a királyság szavannáin zajlik!

Maria Hill – Cobie Smulders

Az Így jártam anyátokkal Robin Scherbatskyja nem csak a S.H.I.E.L.D. legszebb munkatársa, de a titkos ügynökség egykori igazgatóhelyettese is, és egyben Nick Fury jobbkeze. Ami azért vicces, mert Samuel L. Jackson ki nem állhatja a kanadai színésznőt, de ez legyen az ő baja. A volt katona Hill ügynök, aki egy ideig aztán a Stark Industriesnál dolgozik, majd végül a Bosszúállók új főhadiszállásán látjuk viszont, mindig józan, szabálykövető és egészségesen gyanakvó, így aztán Cobie Smulderesnek nincs sok játéktere az ő bőrében, de ki tudja, hátha még viszontlátjuk és kicsit fickándozhat – bár erre a Végtelen háború lezárását látva kicsi az esély.

Nebula - Karen Gillan

És íme, egy talán furcsa választás, mert Gamora féltestvére, Thanos másik fogadott lánya azért elég furcsán néz ki, hiszen nagyrészt gép a teste, kék és kopasz a feje, de akkor is vonzónak találom. Merthogy Nebula örökké indulatos, süt belőle a gyűlölet, és ettől más, ettől igazán emlékezetes, ráadásul remek alakja is van. És a különben vörös hajú Karen Gillant az anyukája sem ismerné meg ebben a szerepben, ahogy azt nemrég a Jumanji - Vár a dzsungel

ben is megtapasztalhattuk – igaz, ott is kicsit másként néz ki.

A Marvel moziverzum legjobb pasijairól ITT olvashatsz!