A Netflix megcsinálta a Hang nélkült – gyilkos denevérekkel

Vagy, ha úgy tetszik, a streaming szolgáltató megcsinálta a Hitchcock klasszikus, a Madarak saját verzióját madarak nélkül, de egy kis The Walking Dead beütéssel! Milyen eredeti!

A tavalyi év egyik legjobb horrorjában, az eddig csak színészként ismert John Krasinski rendezte Hang nélkülben a világot, és most szó szerint idézem, „ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra”, így a főszereplő család, ahol a nagylány süketen született, csak úgy élhet túl mindent, ha csendben maradnak. Jó kis film volt, nyilván sok embernek tetszett a Netflixnél is, mert a szolgáltató elkészíttette a saját verzióját, amiben a ragadozók szintén hallás alapján támadnak, csak nem az űrből érkeztek, hanem egy veszélyes denevérfaj tagjai, és nem tetszik elhinni, de itt is van egy siket kislány, akinek a képességei megmenthetnek mindenkit.

 

Persze igazságtalanok vagyunk, mert a rendező John R. Leonetti nem csak lemásolt egy filmet! Konkrétan több filmet másolt le és még néhány sorozatot is, hiszen az emberekre támadó denevérek például pont olyanok, mint Alfred Hitchcock örökbecsű klasszikusa, a Madarak megvadult címszereplői, és erre konkrét képsorok emlékeztetnek. A pályáját operatőrként kezdő, és ebben a minőségében olyan darabokat, mint az Insidious, a Démonok között vagy a  Piranha 3D maga mögött tudó veterán rendező ugyanis horrorspecialista, és ha már ott volt, kicsit ollózott a The Walking Deadből is, hiszen az emberiség zömének elpusztulásával a túlélők egymás ellenségei is lesznek, és mindenféle különös csoportok jelennek meg. Az egyik ilyen csoportot a siket lány kezdi el érdekelni.

És bár nagyon érezhető a sok „hatás” az egyszerűen The Silence címre keresztelt film most megjelent előzetesén, és az is látszik, hogy a filmet viszonylag olcsón hozták össze, azért van itt izgalom, mint amikor a pattanásig feszült helyzetben, ahol mindenki síri csendben van, köhögni kezd a mama. És vannak itt jó színészek is, hiszen a főhős Stanley Tucci , a partnere pedig ez egyik legtehetségesebb fiatal színésznőként számon tartott Kiernan Shipka, de feltűnik még Miranda Otto, John Corbett, és Kate Trotter is. A film, mily meglepő, nem kerül moziforgalmazásba, de a Netflixen már április 10-től megnézhető!