A Nicolas Cage-vonaton nincsen fék!

Két izgalmas filmje is bemutató előtt áll, és érkezett mindkettőhöz előzetes.

Most jó lenni Nicolas Cage-rajongónak: a veterán színész komoly tempót diktál, csak idén hat filmben láthatjuk. A még széles körű bemutatásra váró filmek közül a Dream Scenario tűnik a legizgalmasabbnak.

Az A24 szatirikus vígjátékában Cage egy szürke akadémikust alakít (kopaszodó, szemüveges, gyapjúpulóveres), aki egyszerű családapa, mégis világszenzációvá válik, mert idegenek kezdenek el vele álmodni, a hirtelen jött ismertség pedig eléggé megnehezíti a saját és a körülötte élők életét.

További szereplők: Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula és Dylan Baker.

A rendező a norvég Kristoffer Borgli, akinek előző filmje, a Rosszul vagyok magamtól című fekete komédia a magyar mozikba is eljutott. Angol nyelvű debütálását nem kisebb név felügyeli producerként, mint Ari Aster (Örökség, Fehér éjszakák).

A film világpremierje a Torontói Filmfesztiválon volt, ahol a kritikusok többsége elégedetten nyilatkozott róla. A The Hollywood Reporter ítésze szerint

"Nicolas Cage még soha nem volt olyan kirobbanóan vicces, mint Kristoffer Borgli vidáman sötét, kegyetlenül éles szatírájában... A sztár a nyafogó áldozatszerepet a reaktív komikusi alakítás mesterkurzusává változtatja."

A fesztiválon azt is többen felvetették, hogy Cage játékát illene majd hivatalosan is elismerni a díjszezonban.

Előzetest kapott egy másik Cage-produkció is, a Butcher’s Crossing, amelynek az a különlegessége, hogy ez a színész karrierjének első westernje. Ezen ő is meglepődött.

"Igen, ez számomra is elképesztő. Tudom, hogy az emberek néha kinevetnek, amikor azt mondom, hogy nyugati vagyok, de tény, hogy ennél nyugatibb nem is lehetnél Kaliforniában" - mondta a színész a Hollywood Reporternek.

Nekem is rejtély, hogy 40 évnyi filmes pályafutásom alatt még nem kaptam ilyen felkérést. Pedig könnyű volt beleilleszkednem a western műfajába."

A Gabe Polsky által rendezett filmben Cage egy bölényvadászt alakít, aki rávesz egy lelkes fiatalembert (Fred Hechinger), hogy tartson vele egy expedícióra a coloradói Sziklás-hegységbe. Kettősüknek túl kell élnie a kimerítő utat, ahol a zord elemek próbára teszik az elszántságukat és a józan eszüket is.

A Butcher's Crossing október 20-án kerül az amerikai mozikba.

Via: NME / Uproxx