A régi Pókember-filmek és az Evil Dead atyja lehet a Doctor Strange 2 rendezője

Állítólag Sam Raimi váltja Scott Derricksont a rendezői székben.

Miközben a Marvel jelenleg épp gőzerővel promózza a Disney+ csatornán debütáló tévésorozatait és a Fekete Özvegyet (a Super Bowl-reklámjaik is erről szóltak, lásd itt és itt), a Bosszúállók: Végjáték utáni fő eseményeket elmesélő új mozifilm, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness mintha nem lenne teljesen rendben minden. Januárban váratlanul „kreatív nézeteltérések” miatt távozott a rendező, Scott Derrickson, akinek a helyére a Marvel állítólag már talált is egy új embert, aki ráadásul korábban már forgatott kasszarobbantó szuperhősfilmeket.

Sam Raimi a 2004-es Pókember 2 Los Angeles-i vörös szőnyeges premierjén a westwoodi Mann Village Theatre előtt (Photo by L. Cohen/WireImage)

 

A rendezőjelölt nem más, mint Sam Raimi, akinek a 2000-es évek elején oroszlánrésze volt abban, hogy a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiával elindította az azóta is tartó, szuperhősös blockbusteres őrületet. Raimi ráadásul nemcsak a képregényadaptációk királya, hanem a horrorfilmeké is, hiszen ő találta ki az Evil Dead franchise-t (a filmek mellett a tévésorozatot is ideértve), ő csinált kultikus figurát a láncfűrész kezű Bruce Campbellből és emelte be a mainstreambe H. P. Lovecraft-novellák ördögi könyvét, a Necronomicont. Ez a szuperhősfilmes és horrorfilmes múlt most duplán jól jöhet a Marvelnek: a Doctor Strange 2-ben ugyanis a varázslótudomány doktora (Benedict Cumberbatch) a Marvel-filmek másik varázshasználójával, a Skarlát Boszorkánnyal (Elizabeth Olsen) karöltve indul kifürkészni a multiverzum okkult titkait és elhárítani az ott rejlő fenyegetést.

Nem kell persze véres horrorra számítani: Kevin Feige producer nemrég egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a horror elemeket csak annyira emelné be a Marvel-filmes kánonba, amennyire Steven Spielberg tette a Poltergeist, A végzet temploma vagy a Szörnyecskék 1-2 idején. (via Collider)