A remény rabjai sztárja tudni véli, miért bukott akkorát a film

A film bemutatásának 25. évfordulója alkalmából Tim Robbins próbálta megfejteni a sikertelenséget átütő sikerbe fordító Stephen King adaptáció titkát.

A Stephen King regénye alapján Frank Darabont rendezésében készült A remény rabjait 1994. október 14-én mutatták be az amerikai mozik – és a film a mozipénztárakban hatalmasat bukott. Azóta azonban az emberek klasszikusként ünneplik, és a legnagyobb online filmes adatbázis, az IMDb több mint 2 millió felhasználójának szavazata alapján hosszú idő óta ez minden idők legjobb filmje (10-ből 9,3 ponton áll, olyan alkotásokat előzve meg ezzel, mint A keresztapa, A sötét lovag vagy a Ponyvaregény).

A remény rabjai egyik főszerepét játszó Tim Robbins most úgy érzi, megfejtette a sikertelenség titkát: szerinte az alkotás címe tehet mindenről.

„Amikor kijött, és nem fogadták jól a mozikban, többféle magyarázat is felmerült. Az egyik a cím volt: hogy senki sem tudja megjegyezni a címet”

– nyilatkozta a sztár.

„És számomra ez teljesen elfogadható magyarázat, hiszen még évekkel később is úgy jöttek oda hozzám az emberek, hogy »nagyon bírtalak abban a filmben, a Scrimshaw Reductionben vagy miben, a Shimmy, Shimmy, Shake or Shankshaw-ban «. (A film eredeti címe: The Shawshank Redemption – a szerk.) Az emberek nagyon sokféleképpen jegyezték meg rosszul” – magyarázta tovább Robbins.

Tim Robbins manapság. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A sztár persze azt is újra elmondta, mekkora megtiszteltetésnek érzi, hogy Morgan Freeman oldalán ő is a részese lehet ennek a legendának. „Amikor benne voltál egy filmben, ami minden idők legnépszerűbbje, akkor azért színészként lehúzhatsz egy tételt a bakancslistádról” – mondta. „Sokféle filmben játszottam, és nehéz előre megmondani, hogy valaminek sokáig kitart a sikere, vagy csak egyszeri szenzáció. Én azt hiszem, az igazán nagyszerű filmek arról ismerszenek meg, hogy hosszú évek múltán még mindig hatással vannak az emberekre” – véli Tim Robbins.


(via Independent)