A Snowpiercer rendezőjének legújabb agymenésétől is padlót fogunk

Kijött egy újabb előzetes Bong Joon-ho új filmjéhez, az Élősködőkhöz, amit a fesztiválszereplések után hamarosan a magyar mozik is bemutatnak.

A filmkülönlegességek kedvelőinek már jó ideje nagy kedvence a dél-koreai rendezőzseni, aki először 2006-ban A gazdatest című horrorparódiával hívta fel magára a figyelmet, de sokan már 2003-as krimijét, A halál jelét is nagyon szerették. Azóta nyugati sztárokkal elkészítette a mesteri Snowpiercert és az inkább bizarr, mint különleges Okját, most azonban visszatért hazájába.

Bong Joon-ho pedig a visszatéréssel a jelek szerint ismét magára talált, hiszen új művéről, az Élősködőkről eddig csak a legjobbakat lehetett hallani. Nemcsak hogy ez a film Dél-Korea nevezése a jövő évi Oscar-gála legjobb nemzetközi film kategóriájában, de jelen pillanatban 100 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.

Az Élősködők ezenkívül megnyerte az Arany Pálmát Cannes-ban, és a kritikusokon és szakmabelieken kívül a közönség is szereti, hiszen máris bekerült a leghíresebb online filmes adatbázis, az IMDb TOP250-es filmlistájába, amit a felhasználók szavazati alapján állítanak össze. A fekete komédiába oltott thriller a 75. helyen indított, 10-ből 8,5 ponttal, közel 35 ezer néző véleménye alapján.

A film most nyilvánosságra hozott második előzetese valóban izgalmas és meghökkentő alkotást ígér, de a sztoriból sajnos nem sok minden derül ki ez alapján, ezért íme a hivatalos tartalomismertető! A magyar mozikban december 5-én bemutatandó Élősködők

két család, a gazdag és előkelő Parkék és a semmirekellő Kimék meséje. Miután egy mesteri tervnek köszönhetően a két egyetemista korú Kim gyerek (akik házitanítónak és művészetterapeutának adják ki magukat) segítségével sikeresen bejutnak a Park házba,

Kimék szimbiotikus kapcsolatot alakítanak ki gazdagékkal. A friss luxuséletet azonban csakhamar veszélybe sodorja egy, még Kiméknél is veszélyesebb parazita.


(via Uproxx)