A Sony főnöke szerint Pókember hosszú ideig nem fog a Bosszúállókkal bandázni

Tony Vinciquerra, a Sony Pictures elnöke nem lát esélyt a megegyezésre a Marvel stúdióval, bezáródott minden ajtó.

Terjedelmes interjút adott a nyomtatott Variety magazinnak a Sony Pictures Entertainment elnök-vezérigazgatója, Tony Vinciquerra, aki eléggé borúlátó a Disney és a Sony további együttműködését tekintve. Szerinte legfeljebb majd csak a távoli jövőben készülhet közös Pókember-mozifilm, mert

 jelenleg bezárult előttünk az ajtó.

Vagyis: hiába volt 880 millió dolláros kasszasiker a 2017-es Pókember - Hazatérés, és hiába menetelt egészen 1,1 milliárd dollárig a Pókember: Idegenben, nem lesz belátható időn belül olyan harmadik rész, amiben Tom Holland Pókembere együtt bandázik a Bosszúállókkal. Pedig a rajongók legnagyobb örömére a Sony és a Marvel filmstúdiói kétszer is tárgyalóasztalhoz ültek, hogy megállapodjanak a következő Pókember-filmről, de nem jutottak semmi eredményre.

A háttérben állítólag az volt, hogy az egymásra épülő Marvel-blockbusterek atyja, Kevin Feige nagyobb produceri szabadságot akart a Sony Pókember-filmjeiben, a Disney vezetősége pedig több részesedést a Sony bevételeiből. Viniquerra szerint:

A tárgyalások elakadásának egyik oka az volt, hogy a Marvel-főnök Kevin Feige túlfeszítette a húrt a Marvel filmes univerzummal kapcsolatos újabb kiegészítéseivel.

Ugyanakkor hozzátette:

Kiváló volt az együttműködés a Pókember-filmek alatt Feige-el. Mindig találtunk módot arra, hogy megnézzük valamiről, működik-e. A Marvel emberei félelmetesen jók, minden tiszteletem az övék. Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nekünk is megvannak a félelmetesen jó embereink, Kevin nem egyedül vitte véghez mindezt.

Ebben van is igazság, hiszen a Venom és a Pókember: irány a Pókverzum Kevin Feige produceri bábáskodása nélkül is szép sikereket ért el: előbbi 856 millió dollárt kaszált (pedig Pókember nem is szerepelt benne, csak a legádázabb ellenfele!), utóbbi pedig megkapta a legjobb animációs film Oscar-díját.

Pókember köszöni, jól volt a nagy közös filmek előtt is, még jobban lett a közös filmeknek köszönhetően, és most, hogy épül a saját univerzumunk, újrajátszhatja majd a meccseket a többi karakterrel. Azt hiszem, most már igenis képesek vagyunk megcsinálni azt, amit meg kell csinálnunk.

Vinciquerra határozottan kijelentette azt is, hogy „a Sony nem eladó”, amivel alighanem arra utalhatott, hogy ha a Disney esetleg úgy akar ismét közös Pókember-Bosszúállók mozifilmet forgatni, hogy bekebelezi miatta a Pókember filmes jogainak tulajdonosát (ahogy ezt nemrég megtette a Fox stúdióval az X-Men és a Fantasztikus Négyes visszaszerzése céljából), akkor emberükre fognak akadni.

Tony Vinciquerra, a Sony Pictures Entertainment elnök-vezérigazgatója, Jake Gyllenhaal és Amy Pascal producer állnak a fotósok kereszttüzében a Pókember: Idegenben vörös szőnyeges gálavetítésén, 2019. június 26-án, a hollywoodi Chinese Theatre előtt (Photo by Kevin Winter/Getty Images)(kép: Kevin Winter/Getty Images)

 

Ugyanakkor az elnök-vezérigazgató a „streaming háborúban” már nem képviselt ennyire harcias álláspontot: ugyanannyi produkciót fognak mozifilmes, tévés és online platformra készíteni, mint eddig, mert nem szeretnék, ha a Sony stúdiónak dolgozó alkotók „bármelyik platform foglyává válnának”. Végül pedig arra a kérdésre, hogy folytatódik-e valamelyik streaming csatornán valaha a Sony legnépszerűbb sorozata, a Seinfield, Viniciquerra sejtelmesen csak annyit mondott:

Ez hamarabb el fog dőlni, mint hogy New Yorkot belepje a hó.

(via Variety)