A sorozatpápa megint formában

Nézd meg Ryan Murphy (Kés/alatt, Glee – Sztárok leszünk!, Amerikai Horror Story, Viszály, Scream Queens) legújabb alkotásának előzetesét! A Hollywood a Netflixen debütál, már csak május 1-jéig kell várnunk.

A Hollywood az Álomgyár aranykorába, a II. világháborút követő évekbe kalauzol – de nem a csillogást mutatja meg, hanem olyan keményen próbálkozó kezdőket, akik még csak most akarnak betörni a filmvilágba. Közülük valakinek egyéb tevékenységet is el kell végeznie (a most nyilvánosságra hozott trailerből megismerünk egy rendhagyó benzinkutat, ahol a vendégek némelyike extra szolgáltatásra is igényt tart), más pedig megpróbálja megreformálni az igazságtalan, rasszista és szexista hollywoodi viszonyokat, és egy fekete női sztárral a főszerepben akar sikerfilmet csinálni.

Samara Weaving a sorozatban. Forrás: YouTube / Netflix

 

A hétrészes szériában olyan színészek szerepelnek, mint az Agymenők Sheldonja, Jim Parsons, Dylan McDermott (Csoda New Yorkban, Szerelemmel fűszerezve, Amerikai Horror Story), Samara Weaving (Három óriásplakát Ebbing határában, Aki bújt, Talpig fegyverben – mellesleg ő Hugo Weaving unokahúga) vagy Maude Apatow (ő Leslie Mann és Judd Apatow lánya, akinek az Eufória című sorozat jelentette a nagy kiugrást). A Hollywoodban pedig nem más volt Ryan Murphy alkotótársa, mint Ian Brennan, akivel már a Glee-ben és a Scream Queensben is dolgoztak együtt.

A Hollywood elkészítése része annak a megállapodásnak, amit még 2018 februárjában kötött a Netflix Ryan Murphyvel, és ami valódi mérföldkövet jelentett a televíziózás, a kreatív elmék és az eredeti tartalmak történelmében. A 300 millió dollár értékű csomag részeként Murphy öt éven át dolgozik a streamelős óriásnak. Ennek az együttműködésnek a keretében mutatkozott be már a tavalyi A politikus című sorozat is, és a Hollywood után hamarosan érkezik a Száll a kakukk fészkére előzményeit bemutató Ratched is.


(via Movieweb)