A Szikla mégsem akar elnök lenni – egyelőre

Dwayne Johnson 2020-ban biztosan nem indul a választásokon, de továbbra is kacérkodik a gondolattal.

A pankrátorból lett színész nagyjából egy éve lengette be, hogy indulna az elnökválasztáson – ami nem is olyan eszement ötlet, hiszen minden amerikai ismeri, mindenki szereti, ráadásul volt már előtte egy másik karizmatikus akciósztár, akinek (majdnem) bejött a dolog (a kaliforniai kormányzónak választott Schwarzenegger csak azért nem indult a posztért, mert az alkotmány tiltja, hogy külföldi születésűek így tegyenek).

A Sziklának is becézett egykori pankrátor most azt jelentette be, hogy 2020-ban nem indul – de azt nem tette hozzá, hogy később sem. Végtére is jelenleg ő Amerika első számú akciósztárja, pár évig nyilván az is marad, ki kell használni a sikerszériát, aztán még mindig lesz ideje a politikára. Johnson politikai nézeteiről egyébként nem sokat lehet tudni, de arról igen, hogy milyen értékeket vall. Hisz a kemény munkában, a tisztességben és a becsületben, a családi értékekben – mindehhez pedig egy ügyes szakértői stáb már hozzá tudja kanyarítani a politikai programot.

Annak idején a South Parkban volt egy poén, miszerint Donald Trump lett az elnök. A hajmeresztő vicc azóta valósággá vált, tehát bármi lehetséges, és sokak szerint Johnson mint elnök ehhez képest már nem is lenne olyan rossz vicc. A sztár pedig tényleg végtelenül szerethető, szimpatikus figura, olyasvalaki, akivel a vásznon is bármilyen sz*rt el lehet adni – lásd a Felhőkarcoló című, a magyar mozikban a héten bemutatott filmet, amiről kritikánk itt olvasható.


(via UIP)