A színész is ember - A-kategóriás színészek legrosszabb meghallgatásai

Az A-kategóriás sztárok is emberek, ők is büdöset sz*rnak, valamint nekik sem sikerülhet minden. Például a meghallgatások sem.

Jó ezzel tisztában lenni, és ha úgy érezzük, hogy mi vagyunk a legszerencsétlenebbek széles e világon, és csak nekünk nem sikerül semmi, akkor majd gondoljunk vissza a következő videókra! A Guardian ásta elő a youtube-videómegosztó mélyéről az alábbi felvételeket, melyeken a mozi legcsillogóbb sztárjai láthatók nem éppen hízelgő szerepben: egy-egy félresikerült meghallgatás alkalmával.


Chris Klein - Mamma Mia!

Mindannyian jobban jártunk, hogy Chris Klein kimaradt a Mamma Mia! című filmből. Egyszerűen fájdalmas, ahogyan énekli ezt az Abba-dalt, az ijesztően – szinte az egész szám alatt - kimeresztett szemekkel és a felhúzott szemöldökökkel inkább egy idegbeteg hülyegyereknek néz ki. Az, hogy az éneklés fülsértően hamis is, már igazán nem oszt, nem szoroz. Vajon ő komolyan gondolta, hogy ezzel az alakítással elnyerheti a szerepet?

Brad Pitt - Lánglovagok

Brad Pitt itt az 1991-ben bemutatott Lánglovagok című akciófilm egyik szerepére jelentkezett be. Brian McCaffrey karakterét szerette volna megkapni, de végül William Baldwinnak adták. Brad Pitt – úgy tűnik – itt még híján van az önbizalomnak, és egy tűzben edzett tűzoltó szerepére ezzel az attitűddel vajmi kevés eséllyel indult. Az ilyen emberekre szokták mondani, hogy egy szavát sem lehet venni, az akciófilmhez ez nagyon kevés. Semmi hangsúly, semmi színészi játék, csak az elanyátlanodott Brad Pitt.

Scarlett Johansson - Jumanji


Scarlett Johanssonról is lehull a lepel. A Jumanji című filmben láthattuk volna Judy Shepherd szerepében, ha sikerült volna a meghallgatás. De nem sikerült, a szerepet végül Kirsten Dunst alakította. Johansson ekkor 11 éves volt, és egy felettébb nyávogós, idegesítő kislány képe bontakozik ki előttünk, pedig csak egy pár mondatot mond.

Matthew Fox - Lost

Matthew Fox tökéletes volt Jack szerepére a Lostban. Ahogy a Guardian cikke fogalmaz, Fox épp a megfelelő mértékig üresfejű volt a karakterhez, azonban volt egy meghallgatása, ahol Sawyer szerepére kerestek embert. Megemeljük kalapunk azelőtt, aki másra is tud koncentrálni, mint a kidülledő nyaki ütőerekre. Ha megerőltetjük magunkat, és túllendülünk a kigyúrt nyakon, akkor sem kapunk jobb képet. Egy idegbeteg színész, aki a mondatok összes szavát megnyomja, ezáltal egyáltalán nem lesz kifejező, viszont rohadt idegesítő, ahogy mindent ugyanazzal az intenzitással hangsúlyoz.

Julia RobertsHét perc a Mennyországban

Az 1985-ben készült Hét perc a Mennyországban című film egyik szerepének meghallgatásán vett részt Julia Roberts, amit végül Jennifer Connely-re bíztak. Roberts ennél unottabban már nem is játszhatta volna el a jelenetet, de talán jobban is járt, hogy nem őt választották, ugyanis a film enyhén szólva gyengére sikeredett.

Meryl Streep - King Kong

Bár a videó a meghallgatásról nincs fent a youtube-on, viszont ezen a videón maga Streep mesél arról, amikor a King Kong filmben Dwan szerepére jelentkezett. A meghallgatáson Dino De Laurentiis producer volt jelen, aki, amikor belépett Streep, annyit mondott olaszul, hogy „túl ronda”, mire Streep szintén olaszul válaszolt rá, tudatva, hogy érti, mit mondott. Végül Jessica Lange-t választották.