A Top Gun: Maverick az 5. legjövedelmezőbb film

És még sehol sincs a repülőút vége! Eközben egy lélegzetelállító videó kering a neten, amiben Tom Cruise egy magasan szárnyaló kétfedeles repülőn guggolva(!) áradozik a következő Mission: Impossible-filmről.

A nyárnak ugyan vége, de a Top Gun: Maverick diadalútjának még koránt sincs! Tom Cruise vadászrepülős filmje továbbra is rekordokat döntöget, így már most ez minden idők egyik legnagyobb észak-amerikai bevételét hozó hazai filmje. Egyértelműen a Top Gun: Maverick a sztár karrierjének legtöbb bevételt hozó filmje, és a 2022-es esztendő legsikeresebb blockbustere címet is magáénak tudhatja. Emellett a Top Gun: Maverick minden idők 5. legjövedelmezőbb filmje.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A premier óta eltelt 15. héten ugyanis több mint 701 000 000 dolláros észak-amerikai és 740 400 000 dolláros nemzetközi bevételre tesz szert, ami összesen több mint 1,40 milliárd dollárt jelent. Ez az irdatlan összeg különösen imponáló egy olyan film esetében, amely már a digitális platformokon is megtekinthető - így nem csoda, ha a Top Gun 2 az Egyesült Államokban a valaha volt legnépszerűbb online tartalom. És ez még közel sem a repülőút vége: a 4K Ultra HD, a Blu-ray és a DVD-verzió november 1-én fog megjelenni.

De nem ez az egyetlen dolog, amiért a napokban Tom Cruise bekerült a mozis portálok vezető híreibe. Kering a neten ugyanis egy videó, amelyben Cruise épp egy nyaktörő légi akciójelenetet forgat a sorban nyolcadik Mission: Impossible stábjával. A videót eredetileg az idén áprilisban megrendezett CinemaConon, vagyis az amerikai mozitulajdonosok és moziüzemeltetők évente megrendezésre kerülő szakmai konferenciáján vetítették le, a Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész előzetese előtt (ugyanitt került sor egyébként a Top Gun: Maverick legelső vetítésére is).

Az egyperces videóban Cruise egy második világháborús, kétfedeles Boeing-Stearman repülőgépen ücsörögve üzen a CinemaConon összegyűlt mozitulajdonosoknak:

Hé, mindenki! Bárcsak ott lehetnék most veletek! Sajnálom ezt a sok extra zajt. Mint láthatjátok, a Mission: Impossible legújabb részét forgatjuk, most épp a gyönyörű Blyde River Canyon felett vagyunk a lenyűgöző Dél-Afrikában. És ezt a filmet a nagyvászonra készítjük, hogy a közönség láthassa majd a ti csodálatos filmszínházaitokban.

Ám miközben a félelmet nem ismerő sztár a nagyvásznas élmény fontosságáról beszél, a kamera egy másik repülőgépet is mutat. Ebben a rendező, Christopher McQuarrie ül, aki emlékezteti Cruise-t, hogy heló, filmet kéne forgatniuk, fogy a megfelelő fény, és fogytán az üzemanyag is. Cruise erre kuncog egyet, majd a kétfedeles gépek őrült tempójú forgásba kezdenek.

Az évek során a színész persze már nagy hírnevet szerzett magának az efféle akciózásokkal, és hogy a filmjeiben mindig egyre kockázatosabb mutatványokat hajtott végre, kezdve a világ legmagasabb épületének megmászásától a felszálló repülőgép oldalába kapaszkodásig.

(via Collider)