A Tőrbe ejtve és a Nincs idő meghalni sztárja lesz Marilyn Monroe

Az idei év minden bizonnyal a Szárnyas fejvadász 2049-ben feltűnt kubai színésznőé, Ana de Armasé lesz. Öt filmjét is bemutatják, szóval mondhatjuk, hogy 2020-ban beveszi Hollywoodot.

Ana de Armasnak a Szárnyas fejvadász folytatásában még csak a szépségét csodálhattuk meg, de a tavaly év végén (nálunk idén év elején) kijött klasszikus krimiben, a Tőrbe ejtvében övé volt talán a legfontosabb szerep, és ő élt is a lehetőséggel. Nemcsak a nézők és a kritikusok voltak odáig érte (lásd Golden Globe-jelölését), de filmbeli partnerei is: Jamie Lee Curtis egyenesen Sophia Lorenéhez hasonlította a fiatal színésznő tehetségét.

Idén The Night Clerk című filmje után, április 8-án bemutatják a Nincs idő meghalni című Bond mozit is, amiben egy Paloma nevű zöldfülű CIA-ügynököt fog alakítani. Mint nemrég kiderült: a szerepet Cary Joji Fukunaga rendező kifejezetten De Armas számára íratta. S habár a színésznő eddig nem volt odáig a Bond-lányoktól, elárulta, hogy Phoebe Waller-Bridge forgatókönyvírói közreműködésének hála a karakter igazi mélységet kapott.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A Bond film után jön a Sergio című (poszt)háborús dráma, a Ben Affleck oldalán forgatott erotikus thriller, a Deep Water, végül egy olyan szerep, ami hatalmas áttörést jelent a sztárnak. A Blonde című életrajzi filmben ugyanis nem mást formálhat meg, mint Marilyn Monroe-t. A Blonde lesz a 2012-es Ölni kíméletesen óta a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford direktoraként ismert új-zélandi rendező, Andrew Dominik első nagyjátékfilmje.

A fiktív életrajzi alkotás Joyce Carol Oates regénye nyomán készült, és Jamie Lee Curtis szerint – akinek édesapja, Tony Curtis játszott együtt az ikonikus színésznővel, és aki látta már a próbafelvételeket – De Armas elképesztő Marilynként. „Padlót fogtam. El se tudtam hinni. Ana egyszerűen eltűnt, és ott volt Marilyn” – nyilatkozta Curtis. De Armasnak egyébként csak egyszer kellett meghallgatáson részt vennie a rendező előtt, de utána mindenki mást (főleg a pénzosztó producereket) nagyon kellett győzködni. „De én tudtam, hogy meg tudom csinálni. Marilynt eljátszani hatalmas áttörést jelent.

Egy kubai Marilyn Monroe-t játszik. Emiatt akartam igazán”

– árulta el a fiatal színésznő, akiről ha többet akarunk megtudni, ide kattintva egy hosszú anyagot olvashatunk róla a Vanity Fairben.


(via IndieWire, Collider)