A Trónok harca sztárja beszólt a Marvel-szuperhősfilmek alkotóinak

Kit Harington szerint nagy baj, hogy a meleg férfi sztárok nem kapnak szuperhős szerepeket.

Meglepő témával hozakodott elő a Torontói Filmfesztiválon a Trónok harca sztárja, Kit Harington: a patinás Varitey magazin eredetileg a The Death and Life of John F. Donovan című új filmjéről kérdezte volna, de a beszélgetés végül oda terelődött, hogy miért nem játszhatják el meleg férfi színészek az olyan maszkulin szuperhősöket, mint mondjuk Pókember vagy Amerika kapitány? 

Nagy probléma, hogy a férfiasság és a homoszexualitás valahogy nem járnak kéz a kézben. Miért nem játszhat szuperhőst egy Marvel mozifilmben olyasvalaki, aki a való életben meleg?

A cikk alatt a kommentelők mondjuk felhívták a figyelmet arra, hogy volt már példa arra, hogy egy meleg színész főszerepet kapjon egy Marvel-szuperhősfilmben: Ian McKellenről köztudott a homoszexualitása, mégis egy rakás filmben eljátszhatta a fémeket manipulálni képes Magnetót. Oké, ő nem szuperhős, hanem klasszikus szupergonosz, de több képregény és film is bemutatta, hogy a jófiúk oldalán is tud harcolni egy közös ügyért. Más kommentelők igazat adtak a Trónok harca sztárjának: a jóképű filmsztár, Matt Bomer például simán lehetne klasszikus világmegmentő szuperhős.