A Trónok harca Tyrionja Cyranót játszik

Peter Dinklage Rostand Cyrano de Bergerac című színdarabjának legújabb adaptációjában tűnik fel, amit a Büszkeség és balítélet, illetve a Vágy és vezeklés direktora rendezett, és amelyben énekelnek!

Az 1897-es darab musicalfeldolgozásában az a másik csavar, hogy a címszereplőnek ezúttal nem a nagy orra a testi hibája, hanem értelemszerűen az, hogy törpe növésű. A romantikus figura vágyainak tárgyát, Roxanne-t az új adaptációban Haley Bennett játssza, akit korábban a Zene és szövegben, A lány a vonatonban és a Nyelésben láthattunk.

A szerelmi háromszög harmadik csúcsát, Christiant, azaz Cyrano barátját és riválisát egy személyben Kelvin Harrison Jr. (Gyilkos nemzedék, A chicagói 7-ek tárgyalása) formálja meg, de szerepel az amerikai mozikba december 31-én, a magyar mozikba jövő január 13-án érkező filmben az ausztrál Ben Mendelsohn (Animal Kingdom, Amíg tart a nyár, A kívülálló című sorozat) is: ő az öntelt De Guiche gróf, Roxanne kérője.


A Cyranót az a Joe Wright rendezte, akinek legutóbbi munkája, a Nő az ablakban nem volt épp sikersztori; de Wright jegyzi a Gary Oldmant Oscarhoz juttató A legsötétebb órát, és ami a legfontosabb, elég otthonosan mozog a kosztümös adaptációk terén, lásd Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, illetve Anna Karenina című rendezéseit.

A Cyrano most nyilvánosságra hozott előzetese alapján szellemesen és csodás vizualitással megvalósított adaptációnak tűnik, egyúttal valódi jutalomjátéknak a Trónok harcában megszeretett Peter Dinklage számára. A trailerben ugyan pont Dinklage nem fakad dalra, de reméljük, a filmben ő is énekelni fog, hiszen a kilencvenes években volt egy punkegyüttese.


(via Uproxx)