AI-jal csinálták meg Keanu Reeves Star Wars-filmjét – itt a (kamu)trailer

Kommentáradatban üzenik a Disney-nek a fanok: a Mátrix sztárjával kéne filmet vagy sorozatot kéne forgatni a Knights of the Old Republic videójátékból.

A rajongók már régóta szeretnék látni, hogy Carrie-Anne Moss után a Mátrix-filmek másik emblematikus sztárja, Keanu Reeves is fénykardot ragad valamelyik új Star Wars-produkcióban. Erre egyelőre még várni kell, egy Stryder HD nevezetű YouTube-felhasználó viszont nem bírt magával, gondolt egyet, és Star Wars: Revan - The Old Republic - Teaser Trailer | Keanu Reeves címmel megvalósította a fanok álmát: a mesterséges intelligencia segítségével bemutatta, milyen lenne a kultikus 2003-as videójáték, a Knights of the Old Republic hollywoodi sztárokkal leforgatott film/sorozatverziója. Tessék, ilyen:

 

Az itt-ott kicsit bénácska, AI-generált kamutrailerben Keanu Reeves a Régi Köztársaság korának (Old Republic Era) emblematikus alakját, az Erő sötét és világos oldalát is bejáró, később számos harmadikutas követőnek (azaz: revanitának) utat mutató, jellegzetes maszkot viselő (Darth) Revanként látható. De felbukkan a videóban Alexander Skarsgård mint Alek/Malak, Josh Brolin mint Canderous Ordo, Emma Watson mint Bastila Shan, Jason Momoa mint Cassus Fett, Michael Fassbender mint Mandalore, a Végső és Djimon Honsou is mint Jolee Bindo.

Az biztos, hogy a Star Wars-rajongók már nagyon régóta szeretnék mozgóképen látni Revan történetét egy olyan filmben vagy sorozatban, amely a Régi Köztársaság idején játszódik, és Keanu Reeves pont ideális lenne főszereplőnek.

Nem csoda, hogy hemzsegnek a videó alatt az ehhez hasonló, lelkes kommentek:

  • „Ezzel még engem is visszacsábíthatnának a Star Warshoz!”
  • „A pokolba is, igen!!! Itt a pénzem, tessék!!! Pontosan ez az, ami visszahozná az igazi Star Wars-hangulatot!”
  • „Pont ugyanazt az érzést keltette bennem [a videó], mint amikor gyerekként először játszottam a KOTOR-ral! Ármány, emlékezetes karakterek, jól kidolgozott történet! Ugye jegyzetelsz, Disney?!?”

Reevesnek egyébként állítólag majdnem összejött egy Star Wars-szerep, mert már „régóta a Disney és a Lucasfilm radarján van”. Egy bennfentes még korábban elárulta: Reeves is esélyes volt Sol mester szerepére a Köztársaság fénykora időszakában (High Republic Era) játszódó Az akolitusban, de a különutas Jedit végül Lee Jung-jae alakította a sorozatban, mert Reeves időbeosztás állítólag megakadályozta, hogy ismét Carrie-Anne Moss-szal közösen dolgozzon, pedig „nagyon érdeklődött a szerep iránt”. A hír elterjedése után viszont a Lucasfilm dolgozóihoz közel álló források azt is jelezték, hogy Reevesnek hivatalosan soha nem ajánlottak fel a szerepet Az akolitusban.

(via Movieweb)