Alec Baldwin mobilozgatott a fegyveroktatás alatt

Vádat emeltek a színész ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Január végén már lehetett tudni, hogy Alec Baldwinnak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelnie Halyna Hutchins operatőr lelövése miatt, most viszont hivatalosan is megtörtént a vádemelés.

Baldwin mellett, aki a Rust című film producere és főszereplője, Gutierrez Reed fegyvermestert is megvádolták. Mindkettőjüket azzal vádolják, hogy nem hajtották végre azokat a biztonsági eljárásokat, amelyek megakadályozhatták volna, hogy véletlenül elsüljön egy olyan kellékfegyver, amelyben a jelek szerint éles lőszer volt. Baldwint az ügyészek azzal vádolják, hogy nem vette komolyan a biztonsági oktatást:

"Legalább egy órás vagy annál hosszabb időtartamú tréninget terveztek, de a tényleges tréning csak körülbelül 30 percből állt, mivel (Hannah Gutierrez) Reed (fegyvermester) szerint Baldwin nem figyelt oda, és a mobiltelefonján beszélt a családjával a tréning alatt".

Ami Gutierrez Reedet illeti, az ő bűne az ügyészek szerint, hogy nem ragaszkodott ahhoz, hogy Baldwin részt vegyen a tréningen, nem ellenőrizte az egyes töltényeket, amikor azok a lőfegyverekbe töltődtek, és nem tartotta be a biztonsági előírásokat a lőszerek tárolásakor. Továbbá nem korrigálta Baldwint, amikor az a biztonsági előírásokat megsértve a fegyvert emberek felé irányította úgy, hogy az ujja közben a ravaszon volt.

Forrás: YouTube / ABC News

 

Mi több, a fotókon és videókon látható, hogy Baldwin többször is úgy tartotta a fegyvert, hogy "az ujja a ravaszvédőn belül és a ravaszon volt, miközben a revolvert elővette, célzott, és a pisztolytáskába tette" - állítja az ügyészség.

Baldwin továbbra is ragaszkodik az ártatlanságához, sőt, ügyvédje, Luke Nikas "szörnyű igazságtalanságnak" nevezte a vádemelési döntést. Guiterrez Reed ügyvédje azt mondta, hogy arra számítanak, hogy az esküdtszék ártatlannak találja védencét, és hogy nem követett el bűncselekményt.

Nem Baldwin és Gutierrez voltak az egyetlenek, akiket bűncselekményekkel vádoltak. A film rendezőasszisztensét, David Hallst is megvádolták halálos fegyver gondatlan használatával, de ő vádalkut kötött, amely az ügyészség szerint jóváhagyásra vár.

Via: CNN