Alien-franchise: alakul az új film és a sorozat is

Az Alien: Romulusról kiderült, hogy pontosan mikor fog játszódni, az FX szériájával kapcsolatban pedig castinghírek érkeztek.

A Noah Hawley vezetésével, Ridley Scott executive produceri bábáskodása alatt megvalósuló Alien-sorozat szereplőgárdájához most az a Timothy Olyphant csatlakozott, aki már a Fargo című antológiaszériában is dolgozott együtt Hawley-val. Nem megerősített értesülések szerint egy Kirsh nevű karaktert fog alakítani, aki a Sydney Chandler által megformált Wendy nevű hibrid, egy gyermek tudatával, de egy felnőtt testével rendelkező „metaember” mentoraként tevékenykedik.

Chandlerön és Olyphanton kívül a szériában szerepel még Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav és Kit Young is.

Ez lesz egyébként az első olyan Alien-történet, ami nem az űrben vagy valamely idegen bolygón, hanem a Földön játszódik, méghozzá nagyjából 70 év múlva, még Ripley színre lépése előtt.
Cailee Spaeny és Timothy Olyphant. Forrás: Maria Moratti / Getty Images és Rachel Luna / Getty Images


Eközben az Alien: Romulus című nagyjátékfilmes folytatással kapcsolatban is derültek ki újdonságok, mivel egyik sztárja, Cailee Spaeny nyilatkozott egy keveset a projektről a november 27-én lezajlott Gotham Awards vörös szőnyegén. A Fede Alvarez rendezésében készülő mozi egy különálló Alien-sztori lesz, és a Priscilla színésznőjének elmondása szerint időben az első és a második film között fog játszódni.

„Az első és a második mozi közé illeszkedik.

És megszerezték ugyanazt a csapatot, akik a James Cameron-filmen, A bolygó neve: halálon dolgoztak. Szóval ugyanazok az emberek alkották meg a mi xenomorfjainkat, mint akik a második film xenomorfjait létrehozták. Egyszerűen hihetetlen élmény volt átélni, hogy megvalósul az eredeti dizájn,

olyan alkotók keze nyomán, akik már 40 évvel ezelőtt is ezen dolgoztak, és olyan sokat áldoztak az életükből erre a franchise-ra”

– mondta Cailee Spaeny.


(via Deadline, Variety)

 

Valaki már látta is

Ridley Scott szerint elképesztően jó az új Alien-film

Elkészült az Alien: Romulus rendezői vágása, amiért a franchise elindítója teljesen odavan.

Tovább