Alvilági Jedi-vadász lesz Benicio Del Toro a Star Wars 8-ban?

Állítólag Anakin fekete Jedi-szerkóját és Han sugárpisztolyát hordja majd. Plusz nagyon menő űrhajója lesz!

Újabb infók szivárogtak ki az idén decemberben mozikba kerülő Az utolsó Jedi egyik titokzatos karakteréről, akit Benicio Del Toro alakít majd - írja a Geektyrant. A forgatáson csak D.J.-ként emlegetett figura csupa fekete ruhát hord: egy viharvert vadnyugati porfogó kabát van rajta, alatta pedig egy Han Solóra jellemző, nehéz sugárpisztoly övét viseli, és egy olyan sötét színű, félig tabard-szerű, félig Jedi-köntösre emlékeztető szerkót,  mint amilyet Anakin Skywalker viselt A Sith-ek bosszújában. A színész öltözékét egy levágott ellenzőjű baseballsapka egészíti ki.

A kiszivárgott leírás szerint Del Toro karaktere valamiféle alvilági figurának néz ki, aki valószínűleg nem a jók oldalán áll, így máris elárasztották az alábbihoz hasonló kamuképek:

A színész karakterénél csak az űrhajója lesz furcsább az új filmben. A kiszivárgott infók szerint ahhoz képest, milyen lepukkant szerkója lesz D.J.-nek, az űrhajója valami egészen elképesztően dizájnos és high tech: mintha csak az Apple mérnökei tervezték volna újra a Star Trek űrhajóit!

Ha a Millennium Falcon egy leharcolt lakóautó volt, akkor Del Toro űrhajója Bill Gates luxusjachtja lesz!

Állítólag a pilótafülkében dizájnos piros ülés lesz, hátrébb pedig egy ugyanolyan társalgót is kialakítottak a személyzetnek, mint amilyen a Falconban volt. Csakhogy amíg ott egy koszosfehér sakkasztal volt központi helyem, itt olyan kék asztalok és ülőalkalmatosságok lesznek, mintha nem is egy űrhajóban, hanem egy elegáns hotelben járnánk.

Így nézett ki Del Toro A galaxis őrzőiben (fotó: The Walt Disney Company)

 

Az utóbbi miatt egyébként szárnyra kapott egy olyan pletyka is, hogy Del Toro karaktere inkább egy Lando-szerű, hamiskártyás szerencselovag lesz, a kánonban korábban még nem létező Canto Bight boylgóróról, ami egyfajta űr-Vegas, tele mindenféle kétes elemekkel.

Egyes rajongók ebből újabb konteót szőttek a MakingStarwars.neten: Del Toro valójában nem a Sith-ek vagy az Első Rend oldalán álló Jedi-vadász lesz, hanem egy fifikás szemfényvesztő és hamiskártyás, aki épp Canto Bight börtönében sínylődik a legutóbbi zsiványsága miatt, de Finn (David Boyega) és az új női főszereplő, akit Kelly Marie Tran alakít, kiszabadítják őt, hogy segítsen nekik egy fontos küldetésben (valószínűleg ez lesz az a jelenet, amiben Justin Theroux hekkert alakít). Ez akár még igaz is lehet, hiszen Boyegát korábban pont a dubrovniki forgatáson látták, ahol high tech ajtókkal preparált óvárosban csupa elegáns, fekete köpenyes szereplő mászkált, és egy üldözési jelenetben lezúztak egy dizájnos antigravitációs siklót is.