Amber Heard borderline személyiségzavarban szenved - állítja egy pszichológus

Johnny Depp tanúja, Shannon Curry párkapcsolati erőszakkal foglalkozó pszichológus szerint. Tovább folytatódik a sztárpár pere, íme a részletek.

Shannon Curry párkapcsolati erőszakkal foglalkozó pszichológus Johnny Depp tanújaként szólalt meg a Johnny Depp és Amber Heard között zajló rágalmazási per keddi tárgyalásán a virginiai Alexandriában székelő bíróságon. Amber Hearddel kapcsolatban két pszichiátriai diagnózist, borderline személyiségzavart és hisztrionikus személyiségzavart állapított meg.

Johnny Depp és Amber Heard (fotó: John Shearer / WireImage / Getty Images)

 

Az Amber Heard igazságügyi pszichológiai értékeléséről szóló tanúvallomás annak a tárgyalásnak a kilencedik napján hangzott el, amelyben Depp rágalmazásért perli volt feleségét, miután a színésznő egy cikkben családon belüli erőszak elszenvedőjeként írta le magát. Depp ezzel szemben azt állítja, hogy pont Amber Heard bántalmazta őt.

A bíróság meghallgatta a tanúk visszaemlékezéseit is a sztárpár korábbi vitáiról, miközben mindkét fél megpróbálta az esküdtszék számára úgy prezentálni az eseményeket, hogy azok a saját verziójukat igazolják.

Shannon Curry szerint a 36 éves Heard „túlságosan drámai előadásmódot tanúsított, és olyan szavakat használt az események leírására, mint a varázslatos és a csodálatos”. A szakértő szerint bármennyire is „aranyosnak és kislányosnak” tűnnek az ilyen emberek, „valójában nagyon destruktívak és kiszámíthatatlanok”, mert náluk „a háttérben az a vágy munkálkodik, hogy ne hagyják magukra őket, miközben a figyelem középpontjában akarnak lenni”. Curry szerint a borderline személyiségzavar olyan instabil személyiséget jelent, ami kevésbé képes az önszabályozásra, és amelyet „sok düh és kegyetlenség jellemez a kevésbé erős emberekkel szemben”. Az ilyen ember hajlamos másokat hibáztatni, „sok benne az elfojtott düh, amely egyszer csak robbanhat”.

Aki intim kapcsolatot próbálna létesíteni egy ilyen személyiséggel, Curry szerint valószínűleg a „piedesztálról a szemétdombra" jutna. A borderline személyiségekre ugyanis jellemző, hogy „konfrontatív partnerek", vagyis a jogszabályokra hivatkozva állandóan távoltartási végzéssel fenyegetőznek, bántalmazásra hivatkoznak”.

Amber heard és Johnny Depp (forrás: John Phillips / Getty Images for BFI)

 

Tara Roberts, aki a Bahama-szigetekhez tartozó Exumán álló Depp-rezidencia házvezetőnője, azt vallotta, hogy egy alkalommal tanúja volt a pár között egy olyan vitának, mely során Heard Depp fejéhez vágta, hogy

ő egy lecsúszott színész, aki majd kövér, magányos öregemberként fog meghalni.

Tara Roberts fizikai erőszakra nem emlékszik, bár saját bevallása szerint a sztárpár egy vitája után észrevette, hogy Deppnek „egy folt van az orrnyergén”. A házvezetőnő vitatta, hogy látta volna valaha is Deppet „ájultra ivott állapotban”, de azt elismerte, hogy egyszer a színész kiesett a függőágyból, és a függőágy alatt hortyogva találták meg. Tara Roberts szerint az eset után elintézte, hogy Heard, Depp, valamint Depp és Vanessa Paradis házasságából származó gyermekei, Lily Rose és Jack mindannyian elhagyják Exuma szigetét.

A korábbi tárgyalások során Amber Heard azt állította, hogy a Depp által elkövetett állítólagos bántalmazás miatt poszttraumás stressz szindrómában szenved. Kedden délután azonban Shannon Curry pszichológus szakértő azt állította, hogy a PTSD az egyik legkönnyebben színlelhető pszichológiai állapot.

Tanúvallomást tett kedden Melissa Saenz, a Los Angeles-i rendőrség munkatársa is. Ő azt vallotta, hogy 2016 májusában meglátogatta a párt a Los Angeles-i rezidenciáján, néhány nappal azelőtt, hogy Heard beadta a válókeresetet, és megjelent a bíróságon, hogy távoltartási végzést kérjen egy nagy folttal az arcán, amely állítása szerint az előző éjjeli, Depp-pel való veszekedés során keletkezett. Saenz azt mondta, hogy látta, ahogy Amber Heard sír, de nem látta rajta sérülés nyomát. Depp ügyvédei szerint Saenz vallomása bizonyíték arra, hogy Heard csak azért színlelte ezt a sérülését, hogy Depp hírnevét rontsa.

A tárgyalás még folytatódni fog, az esküdtek számos további tanút, valamint orvosi és mentálhigiénés szakembert hallgatnak meg.

(via The Guardian)