Amber Heard először adott interjút a Johnny Depp-pel való pereskedés óta

A színésznő az exkluzív NBC-interjúban „fantasztikus színészként” emlegette exférjét. „Nem hibáztatja az esküdtszéket, amiért ellene döntöttek”, de az ügyet övező felhajtást és a közösségi médiában felé érkező kommenteket „igazságtalannak” véli.

Amber Heard először adott tévéinterjút azóta, hogy elvesztette azt a több millió dolláros rágalmazási pert, amit a volt férje, Johnny Depp indított ellene, és amit szó szerint a fél világ naprakészen követett a médiában (többek között a PORT.hu is rendszeresen beszámolt a fejleményekről). Az amerikai NBC csatornának adott interjú a tervek szerint kedden, június 14-én és szerdán, június 15-én kerül adásba az NBC Today című műsorában, a teljes beszélgetés pedig pénteken, 17-én lesz látható az NBC Dateline című, hetente jelentkező hír- és jogi műsorban.

Mint ismeretes, június 1-jén Johnny Depp nyerte meg az Amber Heard elleni 50 millió dolláros rágalmazási pert, miután az esküdtszék három napon át tanácskozott (de Heard részleges győzelmet aratott az ellenperben). Depp azután perelte be Heardöt, hogy a színésznő azt állította egy véleménycikkben: szexuális erőszak elszenvedője volt. Bár a színésznő nem nevezte meg Johnny Deppet, az 58 éves sztár úgy vélte, Heard cikke negatív hatással volt a hollywoodi karrierjére. Eközben Amber Heard 100 millió dolláros ellenkeresetet indított, mivel szerinte a kettejük közt kialakult nyilvános vita az ő karrierjét érintette hátrányosan.

Amber Heard a bíróság épülete előtt (fotó: Cliff Owen/Consolidated News Pictures/Getty Images)

 

Az esküdtszék végül 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg Deppnek. Amber Heard 2 millió dolláros kártérítést kapott. Az ítélet kihirdetése után Depp megköszönte az esküdteknek, hogy „visszaadták neki az életét”, Heard azonban „szavakkal kifejezhetetlen csalódottságának” adott hangot, és azt állította, hogy a döntés „visszalépés” a nők számára. A színésznő úgy döntött, hogy fellebbez az ítélet ellen, mivel az ügyvédje, Elaine Bredehoft szerint „nem tudja kifizetni” Deppnek a megítélt kártérítést.

A mostani NBC-interjút állítólag a legszigorúbb biztonsági intézkedések és titkolózások közepette vették fel. A Deadline magazin értesülései szerint a beszélgetést direkt nem a szokásos helyszínen, vagyis az NBC 30 Rock nevű főhadiszállásán vették fel (ahol az azonos című, nálunk A stúdióként ismert sorozat is játszódik), hogy ezzel is biztosítsák Amber Heard magánéletének védelmét.

Magát az interjút Savannah Guthrie készítette a színésznővel, még június 9-én. A beszélgetés során Amber Heard azt mondta, „nem hibáztatja az esküdtszéket, amiért ellene döntöttek a rágalmazási perben”. Az ügyet övező médiafelhajtást, és a közösségi felületeken felé érkező kommenteket viszont igazságtalannak nevezte:

Nem érdekel, ki mit gondol rólam, vagy milyen ítéletet akar hozni arról, ami a saját otthonomban, a házasságomban, zárt ajtók mögött történt. Nem feltételezem, hogy az átlagembernek tudnia kellene ezekről a dolgokról. Épp ezért nem is veszem magamra. De még ha valaki biztos is abban, hogy megérdemlem ezt a sok gyűlöletet és gúnyt, még ha valaki azt is gondolja, hogy hazudok, akkor sem tudna a szemembe nézni, és azt mondani, hogy a közösségi médiában tisztességesen lettek bemutatva a történtek. Nem mondhatja nekem senki, hogy szerinte ez igazságos volt.

Heard az interjúban a volt férjét „fantasztikus színésznek” nevezte, és azt mondta, megérti, hogy az emberek miért támogatják őt. A színésznő szóvivője azonban már sokkal keményebben fogalmazott, amikor azt kellett megindokolnia, mi szükség volt erre a mostani NBC-interjúra:

Johnny Depp jogi csapata az ítélethirdetés után napokig számos nyilatkozatot és interjút adott a médiában, és maga Depp is ugyanezt tette a közösségi médiában. Ms. Heard egyszerűen csak reagálni akart arra, amit ők agresszívan tettek a múlt héten, és ő ezt úgy tette, hogy kifejezte a gondolatait és érzéseit, mert ezeknek a nagy részét nem tehette meg a tanúk padján.

(via The Independent & The Guardian)