Személy

Gloria Tranchida

képzőművész
Született: 1959. július 28. (64 éves) (Olaszország, Róma)

A gimnázium elvégzése után kiváló eredménnyel diplomázott kémiából, a későbbiekben munkája a dokumentumok -és a pénzhamisítás megelőzésére használt biztonsági eljárásokra szakosodott.
1995-ben úgy döntött, hogy visszatér gyermekkora színvilágába, három évig látogatta a S. Giacomo di Roma Dekoratív Művészetek Akadémiájának festészeti kurzusát, majd 1999-ben elkezdte saját önálló művészi pályáját. 2005-től rendszeres kiállítója a Modern Művészetek Galériájának, műveinek témája leginkább az olasz és a külföldi környezetvédelem tematikája körül mozog.

Főbb alkotások
Gloria munkáihoz nagy előszeretettel használ újrahasznosított alapanyagokat, mint például a papír, hullámkarton, sikeresen ötvözve sajátos technikájával, amelyben homokot, gipszet, zománcfestéket, arany- és metálszíneket dolgoz fel.
Az újrahasznosítható anyagok használatához egy kubai utazás hozta az ötletet, ahol az élet maga kényszeríti ki felhasználásukat, és ott is, mint más országokban, ez teljes ellentmondást mutat a felhasználói társadalom valóságához képest.
Munkássága fő célja az, hogy emlékeztessen bennünket az általunk a mindennapokban használt anyagok értékességére, ezt legfőképp az arany és a metálszínekkel hangsúlyozza ki, ez alkotja képeinek esszenciáját.
Képeinek jelentős részét a környezetvédelemhez és a környezetbarát társadalomhoz dedikálja. Olyan neveket ad munkáinak, melyek provokálnak és a média által oly gyakran elferdített fogalmak általuk a fogyasztói társadalom számára érthetővé válnak, visszaadva valós tartalmukat.
A "Megújítható források" című munkája méltán került az ENEA által kiválasztásra, melyet a neves kutatóintézet az olaszországi megújítható források témájú értekezéseinek kezdőlapjaként alkalmaz.

Hozzászólások