Ana de Armas egy édeshármasról és élete legnehezebb jelenetéről mesélt

A kubai származású színésznő Ron Howard új filmjének a főszereplője, egy olyan nőt alakít, aki több szeretőt tart, és egy nagyon furcsa jelenettel gyűlt meg a gondja a forgatáson.

A kubai születésű, gyönyörű Ana de Armas az elmúlt évek egyik legfelkapottabb színésznője. Először a zavarbaejtő Kopp-kopp (2015) című éjfekete vígjátékban láthattuk Keanu Reeves kínzójaként, majd jött a kiugrást jelentő Szárnyas fejvadász 2049 (2017), a rendkívül sikeres Tőrbe ejtve (2019), és még az utolsó Bond-filmben, a 007 Nincs idő meghalniban (2021) is fontos szerepet kapott. Hamarosan a Ron Howard rendezte Eden című drámában láthatjuk, aminek forgatásáról a Vanity Fair magazinnak mesélt.

Az Eden részben valós esemény alapján készült: az 1920-as években egy európai házaspárja a világtól távol, egy csendes életbe menekül a Galápagos-szigetekre, csakhogy nyugalmukat nem kívánatos kívülállók zavarják meg, akik bármire képesek.

Az izgalmas alapsztorin túl a film legfőbb vonzereje a szereplőgárda:

ott van Jude Law és Vanessa Kirby házaspárként, valamint Ana de Armas, Sydney Sweeney és Daniel Brühl a később érkezők között. De Armas egy magát „Bárónőnek” nevező karaktert alakít, akinek minden kívánságát két odaadó szerető (Felix Kammerer és Toby Wallace) teljesíti. „Ez az őrült édeshármas, a nő pedig csupa ellentét – vagy édes, gyengéd és törékeny, ideges és rettegő, vagy teljesen őrült és veszélyes” – mesélte karakteréről a színésznő.

„A kérdés az volt, hol vannak a határok: mi a legőrültebb, amit tehetek? Meddig mehetek el?”
Forrás: InterCom

 

Számos jelenet leforgatása napokba telt, mire sikerült, beleértve egy látványosan katasztrofális vacsorát is, amit de Armas bárónője szervez, aki egyfajta rögtönítélő bíróságot is tart, hogy rendezze az erőviszonyokat a szigeten. A vacsora aztán perverz vérfürdőbe és az étel nem rendeltetésszerű felhasználásába torkollik. „Ez a jelenet volt a legfélelmetesebb dolog, amit valaha csináltam” – mondja de Armas.

Olyan volt, mint egy véres sakkjátszma. Három napot töltöttünk a forgatással.”

Az Eden premierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz szeptember 7-én, még nincs magyar megjelenési dátuma.

A színésznő legközelebb a Ballerina című John Wick spin off filmben tűnik fel – a karakter már megjelent a John Wick: 3. felvonás - Parabellumban (2024), de most saját történetet kap, és ha minden igaz, Keanu Reeves is feltűnik a történet során, hiszen előzményről van szó.

(via Uproxx)