Andrew Garfield szívét-lelkét beleadta Martin Scorsese új filmjébe

A fiatal színészre a Silence című film forgatásán ráragadt a rendező lelkesedése.

A rendező sok évnyi várakozás után végre meg tudta filmesíteni Endo Suszaku Némaság című regényét. A 17. században játszódó történetben két fiatal jezsuita (Andrew Garfield és Adam Driver) elutazik a feudális Japánba, hogy felkutassák elveszettnek hitt mesterüket.

Garfield a Moviefone-nak adott interjújában elmondta, tökéletes volt az időzítés ahhoz, hogy eljátssza a hitével küzdő papot, hiszen hasonló kérdések foglalkoztatták akkoriban, és úgy tűnik, Scorsese megérezte ezt. "Azt hiszem, örült neki, hogy hajlandó vagyok vele elmélyülni a témában , és szerintem ezért szerette volna annyira, ha én kapom meg a szerepet" - tette hozzá.

A színész elmondta, Scorsese olyan lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, hogy ez mindenkire ráragadt, és lenyűgözte, hogy milyen könnyen küzd meg az akadályokkal: "Amikor mindent ellepett a köd, először felhúzta magát, majd azt mondta, akkor forgassunk egy ködös jelenetet.  Nyitott volt a közös munkára, bízott abban, hogy minden rendben lesz, hogy az időjárási elemek sem tehetnek keresztbe" - nyilatkozta Garfield, aki érezte, ha szívét-lelkét beleadja a filmbe, Scorsese kellő érzékenységgel tudja kezelni.

És hogy mi volt a legnagyobb tanulság? Megtanult bízni magában, igaz, ez a folyamat még nem zárult le teljesen, de az idős rendező bíztató szavai sokat segítettek ebben.