Angelina Jolie akciózik az Örökkévalók új teaserében

A színésznő egy amazon istennőt játszik a Marvel blockbusterében.

November 5-én érkezik a mozikba a Marvel-Disney új szuperprodukciója, az Örökkévalók az Oscar-díjas Chloé Zhao rendezésében.

A címbéli örökkévalók (angolul: Eternals) olyan, a modern szuperhősök erejével rendelkező, félisteni lények a Marvel-képregényekben, akik már ősidők óta védelmezik a Földet, és segítik annak lakóit. A képregényekben 1976 óta létező csapat tagjai tudnak repülni, nagyon gyorsan regenerálódnak, erejük, ügyességük, kitartásuk emberfeletti, ráadásul többen is képesek közülük teleportálni, energianyalábokat lődözni és kozmikus energiákat irányítani (a kánon szerint egyébként Thanos is egy Örökkévaló).

A főbb szerepeket olyan színészek alakítják, mint Salma Hayek, Angelina Jolie, Dong-seok Ma, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Kit Harington. Jolie, aki egy Pallasz Athénéhez hasonló amazon istennőt játszik, a Marvel közösségi oldalán bemutatott új kedvcsinálóban villantja meg a karakter képességeit.

Zhao, aki A nomádok földjéért átvehette az Oscart, azt ígéri, hogy a gigaprodukcióból nem fog hiányozni a saját kézjegye, például az „arany órában” (a napfelkelte előtt vagy a napnyugta után) rögzített képsorok. „Pontosan úgy forgathattam, ahogy én akartam. A helyszínen, sok-sok arany órával, 365 fokos snittekkel, ugyanazzal a kamerával, amit A nomádok földjénnél is használtam. Elég szürreális volt az élmény. (...)

Úgy néz ki, szerencsém volt, mert a Marvel tényleg kockázatot akart vállalni, és valami újat csinálni.”