Apró, de annál érdekesebb dolgok az Avatar-filmekről

Érdekességek, amik kiderültek a filmtörténelem egyik legdrágább, de legtöbb bevételt hozó filmjeivel kapcsolatban.

Az Avatar második részéről írt kritikát itt lehet elolvasni. Elég beszédes a címe: Csupa könny és filmes közhely, mégis működik az Avatar2. Ez az a folytatás, ami elvileg 2015-ben jelent volna meg. Először 2009-ben volt róla hír, hogy James Cameron már elkezdte gondolkodni a Na'vik és az emberek (meg az avatatok) kapcsolatának további történetén. A film végre elkészült, ami James Cameron szemszögéből is meghatározó. Nem azért, mert rengeteg pénzbe került, és saját elmondása szerint a legrosszabb deal, hisz minimum a 3. vagy 4. legtöbb bevételt szerző filmnek kell lennie, hogy ne legyen veszteséges. De nem csak az anyagi vonzata miatt érdekes ez a második rész, hanem azért, mert James Cameron 1991. óta, a Terminátor 2 óta nem csinált folytatást. 

Az Avatarral kapcsolatban kiderült, hogy majdnem Matt Damon lett a főszereplő, csakhogy a már akkor is menő hollywoodi sztárnak számító színész a forgatókönyvet elolvasva arra jutott, hogy ez a sztori megáll egy olyan kaliberű név nélkül is, mint ő. A második részben Edward Norton is kapott volna egy szerepet. Ő viszont azért mondott nemet előre, mert kiderült, hogy embert kell alakítania, nem pedig Na'vit. 

Ilyen és ehhez hasonló érdekességek derültek ki az Avatar-filmekkel kapcsolatban, amit az alábbi videóban foglaltunk össze. Ebből meg lehet tudni, hogy Kate Winsletnek hogyan és milyen rekorddal sikerült megelőznie Tom Cruise-t, de arra a sokkoló adatra is fény derül, hogy pontosan mennyi pénzbe fognak kerülni a folytatásnak szánt részek.