Aprócska bakik a Harry Potter-filmekben

Minden filmbe be-becsúszik egy-egy baki, és általában észre sem vesszük. Szemfüles rajongók kiszúrtak néhányat a Harry Potter filmekben, most mi is megmutatjuk.

A főszereplők mind kisgyerekként kerültek a szereplőgárda élére, és a kilencéves Emma Watsonnak ez volt a legelső szerepe, így semmi tapasztata nem volt. Rendre megtanulta a többiek szövegét is, és az alábbi videóban is megfigyelhető (vacak videó, nem is érdemes végignézni, viszont ebben nagyon jól látszik a 17. másodperctől), hogy míg Harry beszél, Hermione együtt tátogja vele a szöveget.

Noha a trükkmesterek derék munkát végeztek, a Titkok kamrája kviddicsmeccsébe becsúszott egy aprócska hiba, amit csak a szemfülesek vesznek észre. Még ha zöld háttér előtt, drótokon is lengedeznek, és mindenféle szerkentyűk tartják a seprűket, azért elég kényelmetlen lehet hosszasan a nyélen üldögélni. Hogy ne törje fel a színészek ülepét, kis üléseket szereltek a seprűkre, és ez néha bizony látszik.

A kard veszélyes fegyver, még ha nem is igazi, csupán egy kellék. És mászó-rohangáló gyerek kezében pláne. Mikor a Titkok kamrája végén Harry a baziliszkusszal harcol, jól látható egy kis fehér valami Griffendél Godrik kardja hegyén: egy kis műanyag kupak, hogy Daniel Radcliffe még csak véletlenül se szúrhassa meg magát vele.

A nagy csata után Harry – ahogy szokta – Dumbledore dolgozószobájában találja magát, és elég sok közelit láthatunk mindkettejükről. Mindketten szemüveget viselnek, és kiszúrhatjuk, hogy egyikében sincs lencse.

A Főnix rendje legelején Dudley rendre cserélgeti a nadrágját: másmilyen minták vannak rajta a játszótéren, mint akkor, mikor Harryvel bemenekülnek az alagútba a dementorok elől. Persze ehhez is szemfülesnek kell lenni, hogy kiszúrja valaki, és nyilván csak sokadik nézésre sikerül, hiszen egy ilyen horrorba illő jelenet közben ugyan ki nézné a genyó Dudley gatyáját?

A Tűz Serlegében  a Trimágus Tusa  második próbájaként Harrynek meg kell menteni Ront és Fleur Delacour kishúgát a megfúlástól. Miután Harry kiverekszi magát a vízből, egy törülközőt terítenek rá, majd Hermione még arra is terít egyet. Néhány másodperc múlva azonban már ismét az ő nyakában van, mintha oda sem adta volna Harrynek. Aztán valahogy ismét a fiún van.

(Forrás: Looper)